Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Čokoladne košarice z jagodno omako

Sestavine za 6 oseb

  • 80–100 g zamrznjenih jagod
  • 1–2 žlici vode
  • žlička limonovega soka
  • ½ vrečke vanili sladkorja
  • 1/3–1/2 žličke škroba
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • papirni modelčki za mafine
  • pekač za mafine

Sestavine za 6 oseb

Priprava

  1. Pekač za mafine obložite s papirnimi modelčki (najbolje kar po dva kosa papirčka, da je opora za čokolado trdnejša).
  2. Zamrznjene jagode na grobo sesekljajte, dodajte vodo, limonov sok in vanilin sladkor. Na srednjem ognju jih popolnoma razpustite.
  3. Posebej zmešajte škrob in žličko vode ter dodajte k jagodni omaki, da se malce zgosti. Omaka mora biti ravno prav gosta, ne pa tekoča. Pripravljeno postavite na stran.
  4. Nad paro v posodi skupaj raztopite temno in mlečno čokolado. V drugi posodi ravno tako nad paro raztopite belo čokolado.
  5. V modelček najprej vlijte nekaj žlic temne zmesi in dajte za nekaj minut v zamrzovalnik.
  6. Čez vlijte nekaj žlic bele čokolade in spet postavite za nekaj minut v zamrzovalnik.
  7. Na plast bele čokolade nadevajte po pol do ene žličke jagodne omake (pazite, da ne seže do roba) in jo takoj prekrijte s temno čokolado.
  8. Postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi. Hranite v hladilniku.

Recepti, fotografije in styling: ANA BULAT
Revija Preprosto – prazniki 2015

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box