Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Čokoladne kocke s kokosom in karamelo

Sestavine za 4 osebe

Masa

  • 110 g masla
  • 110 g čokolade s 60 odstotki kakava
  • 70 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 70 g moke
  • ščep pecilnega praška

Kokosova plast

  • 4 dl mleka
  • 100 g masla
  • 110 g sladkorja
  • 3–5 zvrhanih žlic zdroba
  • 100–120 g kokosa

Preliv

  • 150 g temne ali mlečne čokolade
  • 1 dl sladke smetane

Karamelni preliv

  • 3 ali 4 mehki karamelni bomboni
  • 2 ali 3 žlice sladke smetane

Sestavine za 4 osebe

Masa

Kokosova plast

Preliv

Karamelni preliv

Priprava

Pekač premera 21 x 21 cm

  1. Maslo in čokolado stopite. Postavite na stran.
  2. Sladkor in jajci z metlico ročno zmešajte.
  3. Dodajte čokoladno zmes in počasi vmešajte še moko s pecilnim praškom. Masa mora biti gladka in sijoča.
  4. Maso vlijte v pekač, pokrit s peki papirjem, in pecite na 180 stopinjah približno 20–22 minut.
  5. Za kokosovo plast najprej zavrite mleko, maslo in sladkor, odstavite in vmešajte pšenični zdrob. Kuhajte minuto, dve, da se zmes počasi začne gostiti.
  6. Dodajte kokos, premešajte in zmes polijte na čokoladni biskvit.
  7. S hrbtom žlice maso lepo poravnajte.
  8. Preliv pripravite tako, da v kozici zavrete sladko smetano in v njej raztopite čokolado.
  9. Prelijte čez kocke in postavite v hladilnik, da se zgornja plast strdi.
  10. Za karamelni preliv bombone drobno nasekljajte, dodajte sladko smetano in jih na srednjem ognju počasi raztopite.
  11. Po potrebi dodajte še kak bombon ali sladko smetano.
  12. Stopljeno karamelo prelijte povrhu kock.
  13. Kocke hranite v hladilniku, za uživanje pa so najboljše sobne temperature.

Recepti, fotografije in styling: ANA BULAT
Revija Preprosto – prazniki 2015

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box