Sestavine za 6 oseb

SESTAVINE

  • 180 g dateljnov medjool (Deluxe),
  • 3 žlice arašidovega masla (Deluxe),
  • 60 g mletih lešnikov in
  • 1 žlica dateljnovega sirupa.

POSIP

  • 2 pesti koščkov mandljev.

KREMA

  • 2 avokada,
  • 4 žlice dateljnovega sirupa,
  • 100 g temnega kakava v prahu,
  • 2 žlici sadnega namaza (Deluxe - ananas in marelica) in
  • 60 g kokosovega olja.

POSIP

  • Mandljevi lističi.

Sestavine za 6 oseb

SESTAVINE

POSIP

KREMA

POSIP

Priprava

[Sladki petek z Gudafudo] Iščeš recept za sladico, ki je tako bogata, da si zasluži glavno vlogo sladkosti po praznični večerji? 😊 Potem bo ta čokoladna torta Gudafude zagotovo vsaj finalistka! 🍰 Kremna tekstura avokada se odlično preplete z žametnim okusom kakava, piko na i pa doda sadni Deluxe namaz, ki vse skupaj poveže v božansko torto. 🙌 Komu boš namignil/a tale recept v komentarju? ✨

👩‍🍳 Priprava:
Dateljne razkoščiči in vse sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Podlago posuj s koščki mandljev in se loti priprave kreme. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. Sestavine v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj z mandljevimi lističi in jo pred serviranjem za vsaj eno uro postavi v hladilnik.

Recept in 📸: Gudafuda.

#SladkiPetek #GudaFuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box