Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Čevapčiči v škrniclju po grško z izbrano poletno zelenjavo, listi vinske trte, polnjeni z rižem in sir za žar Halloumi z grškimi suhimi figami in olivami ter grškim jogurtom

Sestavine za 5 oseb

Čevapčiči v škrniclju

  • 640 g XXL čevapčičev
  • 250 g sira Trapist
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 30 dag češnjevega paradižnika
  • 1 čebula
  • 200 g zelenih oliv brez koščic
  • 4 žlice oljčnega olja iz kalamon oliv
  • žlička grških začimb
  • rožmarin, bazilika, solni cvet in poper po potrebi
  • 4 listi alu folije ali papirja za peko

Priloga 1

  • listi vinske trte, polnjeni z rižem

Priloga 2

  • 225 g sira za žar Halloumi
  • oljčno olje iz kalamon oliv

Za serviranje

  • 100 g polnjenih zelenih oliv
  • suhe grške fige
  • 80 g arašidov

Sestavine za 5 oseb

Čevapčiči v škrniclju

Priloga 1

Priloga 2

Za serviranje

Priprava

Čevapčiči v škrniclju

Čebulo očistimo, prepolovimo, odrežemo stržen in narežemo na rezine. Paprike prepolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Bučko operemo in narežemo na kolobarje. Paradižnike po želji prepolovimo. Olive odcedimo in narežemo. Zelenjavo prepražimo na oljčnem olju, začinimo z grškimi začimbami in po potrebi s solnim cvetom in poprom, dodamo rožmarin in baziliko ter zložimo na sredino listov alu folije ali papirja za peko. Na hitro v ponvi ali na žaru popečemo tudi čevapčiče z vseh strani in jih položimo na vrh zelenjave.
Vse skupaj zavijemo v folijo in položimo v pečico, segreto na 190 ‘C, za 10 do 12 minut, ali na žar za 8 minut.

Priloga 1

V liste vinske trte zavit riž pripravimo po navodilu na embalaži.

Priloga 2

Sir za žar Halloumi narežemo na rezine in jih popečemo v ponvi ali na žaru (brez maščobe ali z malo olivnega olja) 1 do 2 minuti na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 minuto na drugi strani do svetlo rjave barve.
Arašide na grobo narežemo in jih popražimo v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Čevapčiče z zelenjavo vzamemo iz pečice, odvijemo folijo in jih skupaj s folijo položimo na večji servirni krožnik. Poleg damo 2 zavitka riža v listu vinske trte, še topel popečen sir Halloumi, ki ga pokapamo z grškim olivnim oljem, nekaj polnjenih zelenih oliv in grških fig. Potresemo s popraženimi arašidi. Zraven lahko v manjši skledici postrežemo ohlajen grški jogurt, v katerega smo vmešali malce grških začimb, na kockice narezano svežo kumaro in čebulo ter svež, sesekljan drobnjak.

Po želji: grški jogurt, v katerega smo vmešali malce grških začimb, na kockice narezano svežo kumaro in čebulo ter svež, sesekljan drobnjak.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box