Česnov kruh s sirom

Sestavine za 4 osebe

  • 1 hlebec
  • 100 g masla
  • 2 velika stroka česna
  • 80 g sira
  • ½ žličke soli
  • 2 žlici peteršilja

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Kruh nareži na kockice (glej video!). V stopljeno maslo umešaj nariban česen, sesekljan peteršilj in sol. Masleno mešanico razporedi v kruhove razpoke. Nato pa v razpoke razporedi še nariban sir. Kruh zavij v alufolijo, nato pa peci v pečici na 180°C 10 minut. Nato kruh odvij in peci še približno 10 minut. Postrezi takoj.

NASVET
Uporabi kateri koli kruh, najboljše tak, ki ga lahko enostavno narežeš na kockice.
Uporabi kateri koli sir, naj bo le tak, ki se lepo topi.
Najboljše je, da uporabiš svež peteršilj, pozimi pa lahko tudi posušenega.
Če ti okus po česnu ni všeč, uporabi manj ali pa nič česna.
Poleg lahko postrežeš z vinom – priporočamo Pullosov Sivi Pinot, ki naj bo ohlajen na 6-8°C.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box