Celjski krofje

Sestavine za 4 osebe

Masa za krofe:

  • 1 sladki krompir
  • 2 jajci
  • 3 žlice arašidovega masla
  • 33 g temnega kakava v prahu
  • 35 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 4 žlice kokosove moke
  • 5 žlic lešnikove moke
  • ščep soli
  • 1 žlička soda bikarbone
  • pol žličke pecilnega praška

Preliv:

  • 200 g temne čokolade

Sestavine za 4 osebe

Masa za krofe:

Preliv:

Priprava

Že veste, kaj boste letos za pusta hrusta? 🎭 Gudafuda je svoj sladki krompir že prepričala, da se našemi v najpomembnejšo plemiško rodbino, ki je imela svojo matično posest na območju današnje Slovenije … 🤔 … in tako so nastali Celjski krofje! 😄🙌👑 Pa takooo so dobri, da ne bi ugotovili, iz česa so narejeni. 💙 S katerim posipom jih boste poizkusili? 😍

👩🏻‍🍳 Priprava: Sladki krompir olupite in ga narežite na koščke. Dajte ga v sekljalnik in ga nasekljajte. V večjo posodo ubijte jajci, dodajte krompir in nato še arašidovo maslo, kakav v prahu, sladkor, med, kokosovo moko, lešnikovo moko, ščep soli, sodo bikarbono in pecilni prašek. Z električnim mešalnikom vse sestavine dobro premešajte. Pekač za krofe namastite in maso nadevajte v pekač (lahko uporabite vrečko za dresiranje). Pecite na 170° približno 18 minut. Nad vodno soparo stopite čokolado in jo prelijte po krofih. Za posip lahko uporabite karkoli (npr. ovsene kosmiče, pistacije, indijske oreščke).

#SladkiPetek #GostujočeKuhalnice #LidlovNavdih #Gudafuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box