Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi – prb. 10 kom.)

Sestavine za 4 osebe

Masa za krofe:

  • 1 sladki krompir,
  • 2 jajci,
  • 3 žlice arašidovega masla,
  • 33 g temnega kakava v prahu,
  • 35 g rjavega sladkorja,
  • 2 žlici medu,
  • 4 žlice kokosove moke,
  • 5 žlic lešnikove moke,
  • ščep soli,
  • 1 žlička sode bikarbone in
  • pol žličke pecilnega praška.

Preliv:

  • 200 g temne čokolade in
  • posip po želji: pest ovsenih kosmičev, nesoljenih pistacij ali indijskih oreščkov.

Sestavine za 4 osebe

Masa za krofe:

Preliv:

Priprava

Sladki krompir olupite in ga narežite na koščke. Dajte ga v sekljalnik in ga nasekljajte.
V večjo posodo ubijte jajci, dodajte krompir in nato še arašidovo maslo, kakav v prahu, sladkor,
med, kokosovo moko, lešnikovo moko, ščep soli, sodo bikarbono in pecilni prašek. Z električnim
mešalnikom vse sestavine dobro premešajte.
Pekač za krofe namastite in maso nadevajte v pekač (lahko uporabite vrečko za dresiranje).
Pecite na 170° približno 18 minut.
Nad vodno soparo stopite čokolado in jo prelijte po krofih.
Za posip lahko uporabite karkoli (npr. ovsene kosmiče, pistacije, indijske oreščke).

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box