Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Čebulni obročki

Sestavine za 2 osebi

  • 2 veliki beli čebuli
  • 2 žlici olja
  • 1 jajce
  • 1 skodelico mleka
  • 1 skodelico moke
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • sol

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Mogoče ne maraš čebule, ampak čebulni obročki ti bodo super! Obljubim!
Čebulo narežeš na obročke, debele kot otroški mezinček, potem pa pripraviš maso za cvrtje. Zmešaš olje, jajce in mleko, dodaš moko in pecilni prašek in še enkrat dobro zmešaš. Najboljše, da kar z mikserjem, da bo masa čisto gladka. V veliki posodi segreješ olje, ta čas pa obročke pomokaš in jih potopiš v pripravljeno maso. Ko bo olje dovolj vroče, jih previdno spuščaš v posodo. Obročki so pripravljeni, ko se obarvajo kot zlatolaska. Vzameš jih iz olja, posoliš in pohrustaš. Mmmm …

Oglej si tudi Tomažev recept 


Rezanje brez solzic

Če vedno jočeš, ko sekljaš čebulo, poskusi ta trik. Olupljeno čebulo za nekaj minut namoči v vodo, pa se ti oči med rezanjem ne bodo solzile.

Adijo, čebulni zadah!

Huh! Toliko, kot čebula fino paše k vsem jedem, toliko zoprn je naš zadah, če jo jemo. Ampak hej, obstaja en preprost trik, kako se zadaha znebimo, tudi če pri sebi nimamo zobne krtačke. Kako? Tako, da pojemo malo svežega peteršilja.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box