Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Carski praženec

Sestavine za 4 osebe

  • 3 jajca
  • 1,5 dl mleka
  • vaniljev sladkor
  • 150 - 160 g moke
  • žličko in pol sladkorja
  • pest rozin (po želji)
  • maslo

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Rozine za dobre pol ure namočimo v topli vodi (lahko tudi v rumu).
Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo mleko, vaniljev sladkor in dobro premešamo. V maso presejemo moko, ponovno premešamo in postavimo na stran. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg.
Sneg dodamo rumenjakovi masi in nežno premešamo. Dodamo še rozine. Ponev segrejemo, dodamo žličko, dve masla (lahko tudi olje) in vanjo vlijemo maso (pribl. 1,5 cm visoko). Pečemo na srednji temperaturi, da se spodnji del svetlo rjavo zapeče. Z leseno lopatko ali silikonsko lopatko “palačinko” razdelimo na štiri dele in jih obrnemo (masa zgoraj še ne bo pečena). Tako obrnjeno pustimo, da se še malo zapeče, nato jo z leseno lopatko “razrežemo” na koščke, odstavimo ali popečemo do želene barve. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z poljubno marmelado, sladko smetano, …

Anin nasvet: Rozine lahko dodamo tudi takrat, ko vlijemo maso v ponev (tako so razporejene bolj enakomerno).

#CinnamonAndThyme #SladkiPetek

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box