Sestavine za 4 osebe

Osnova:

  • 2 jajci
  • 2dl mleka
  • ščep soli
  • 2 cl mineralne vode
  • 150 g pirine moke
  • 1 žlička pecilnega praška

Preliv:

  • 100 ml sladke smetane
  • 125 g grškega jogurta
  • 70 g bele čokolade
  • 15 g kokosove moke

Posip:

  • sveže borovnice
  • sveže jagode
  • mleti lešniki
  • koščki nesoljene pistacije

Sestavine za 4 osebe

Osnova:

Preliv:

Posip:

Priprava

Palačnike! 😍 In sedaj, ko imamo vašo pozornost, se lahko lotimo še recepta. 😅 Te so malce drugačne, saj so bolj puhaste kot običajne, zvezda krožnika pa je vsekakor preliv, ki je naravnost božanski. 🤤💙 Gudafuda pravi, da je najboljši nasvet pri peki palačink to, da se jih poje takoj, ko zapustijo ponev! 😊 Se strinjate?

🥞 Priprava mase za palačinke:
V posodi z metlico ali električnim mešalnikom zmešajte 2 jajci, 2 dl mleka, ščep soli, 2 cl mineralne vode, 150 g pirine moke in žličko pecilnega praška, da nastane enotna zmes. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Maso pustite počivati prb. 15 minut in jo pred peko obvezno še enkrat premešajte.

👩🏻‍🍳 Priprava za preliv:
Sladko smetano stepite, ji dodajte grški jogurt in kokosovo moko ter dobro premešajte. Nad vodno soparo stopite belo čokolado in pustite, da se malo ohladi. Dodajte jo smetani in jogurtu ter vse skupaj dobro premešajte. Za posip lahko uporabite karkoli. Jaz sem uporabila sveže borovnice, jagode, mlete lešnike in koščke nesoljene pistacije.

#SladkiPetek #GudaFuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box