Burger s cvetačnim polpetom

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za cvetačne polpetke (8 polpet):

  • 1 glava cvetače
  • olje
  • sol
  • poper
  • 1 glavica česna
  • 120 g kvinoje
  • 80 g drobtin
  • 3 jajca
  • 50 g sira

Ostale sestavine (za 2 burgerja):

  • 2 burger bombetki
  • 4 listi zelene solate
  • 10 špargljev
  • 2 lističa sira
  • ½ avokada
  • limetin ali limonin sok
  • 2 jajci
  • olje
  • sol
  • poper

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za cvetačne polpetke (8 polpet):

Ostale sestavine (za 2 burgerja):

Priprava

Cvetačo nareži na cvetke, razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli ter popopraj. Na kos alufolije položi celotno glavica česna, jo pokapaj z oljem in posoli ter popopraj, nato pa tesno zavij v culico. Culico položi poleg cvetače in vse skupaj peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C, dokler se cvetača ne zmehča in po robovih malenkost obarva. Kvinojo skuhaj v slani vodi po navodilih na embalaži, nato pa jo ohladi. V mešalnik daj pečeno in malenkost ohlajeno cvetačo ter olupljene stroke česna ter grobo zmiksaj (nikar v pire, le v koščke). Cvetačo, kvinojo, jajca, nariban sir, drobtine in pol žličke soli ter četrt žličke popra prenesi v skledo. Vse skupaj dobro premešaj in oblikuj v polpete. Polpete pred peko za 10 minut postavi v hladilnik. Polpete popeci v ponvi na segretem olju na obeh straneh. Nato na polpet položi sir v lističih in ponev vzemi z ognja. Šparglje popeci na olju, malo jih posoli in popopraj. V ponvici speci jajce na oko. Avokado pretlači, malenkost posoli in pokapaj z limetinim sokom. Sedaj burger sestavi – na dno bombetke daj avokado, nato solato, nadaljuj s polpetom, nanj razporedi šparglje, na šparglje pa jajce ter ugrizni. Dober tek!

Barbarini nasveti: Bombetke kupi ali pa naredi doma – video recept najdeš na bit.ly/2HL0tEj! Polpete lahko pripraviš vnaprej in surove zamrzneš. Pečene lahko hraniš tudi nekaj dni v hladilniku.

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box