Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Bujta repa

Sestavine za 8 oseb

  • 1 kg naribane kisle repe
  • 700 g mesnatih svinjskih kosti
  • 150 g oprane prosene kaše
  • 2 žlici moke
  • 4 žlice olja ali svinjske masti
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • kumina
  • lovorjev list
  • mleta sladka paprika
  • majaron
  • kis
  • sol
  • poper po okusu

Sestavine za 8 oseb

Priprava

  1. Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.
  2. V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča.
  3. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana.
  4. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec.
  5. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut.
  6. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.

Recepti: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto – prazniki 2014

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box