Bučkin bolonjeze z makaroni po receptu Meghan Markle

Sestavine za 2 osebi

  • 1 čebula
  • 4 bučke
  • 1 jušna (zelenjavna) kocka
  • 2 dcl vode
  • 1 limona
  • pest parmezana + za okras
  • sol
  • poper
  • čili kosmiči (po želji)
  • 200 g makaronov

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Čebulo in bučke nareži na kocke. V ponvi ali kozici segrej žlico olja in na segretem zmehčaj čebulo. Dodaj bučke, jušno kocko, vodo in malo posoli in popopraj. Pokrij in kuhaj 4 ure! Vmes nekajkrat premešaj in v primeru, da primankuje vode, dodaj še malo vode, a ne preveč, saj se morajo bučke skorajda dušiti in tako karamelizirati in ne kuhati v vodi. Ko se omaka kuha že 3 ure in pol, skuhaj makarone po navodilih na embalaži, nato pa jih odcedi. Če primanjkuje vode v omaki, dodaj malo te vode, v kateri so se kuhali makaroni. V omako nato umešaj skuhane makarone, dodaj parmezan, čili kosmiče in sok tretjine limone ter še malo posoli in popopraj, če je potrebno. Zmešaj, serviraj, okrasi s parmezanom in čili kosmiči ter postrezi.

NASVET
To je recept Vojvodinje Sušeške, Meghan Markle, ki je po kraljevi poroki obnorel kulinarični svet.
To omako moraš nujno kuhati vsaj 3 ure, najboljše pa 4 ure, saj se v tem času, ko se kuha, bučke spremenijo v kremaste, dišeče in odlične.
Uporabiš lahko katere koli makarone želiš, priporočljivo je le, da imajo udrtine, kamor se bo ujela ta čudovita omaka.
Ponev ali kozico imej med kuhanjem nujno pokrito, da voda ne izpari.
Če kljub temu, da je ponev ali kozica ves čas pokrita, primanjuje vode, je malo – res malo – dodaj.
Omako med kuhanjem nujno večkrat premešaj.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box