Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Brokolijeva juha

Sestavine za 4 osebe

  • 1 glavica brokolija
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
  • 3 žlice kisle smetane
  • 8 dl vode
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Čebulo nasekljaj in daj na olivno olje. Ko postane rumenkasta v lonec dodaš koščke brokolija in krompirja. Dodaj sol in poper in še malo mešaj na ognju. Zalij z vodo, ko pa zavre, kuhaj še 15 minut. Potem vzemi palični mešalnik in vso zelenjavo zmiksaj, tako da je juhica čisto tekoča in nima nobenih koščkov. Zdaj dodaj še kislo smetano in začini z muškatnim oreščkom, potem pa še pokuhaj za par minutk.

Oglej si tudi Tomažev recept


 

Če nimaš brokolija …

Namesto cvetače ali brokolija, lahko za nadev v mesni piti uporabiš tudi kakšno drugo zelenjavo. Tisto, ki ti je najboljša ali pa tisto, ki zdaj raste. Meni je vedno boljši nadev s porom.

Hrustajoči brokoli

Meni so testenine najboljše, ko so še čisto malo čvrste. In brokoli mi je tudi najboljši, ko še malo hrusta. Če hočeš hrustajoči brokoli, ga skuhaj na pari. Takole!
Brokoli razcvetkaj in operi. V loncu zavri vodo. Brokoli daj kar v odcejalnik testenin in ga postavi na lonec. Pokrij s pokrovko. Kuhaj 3 – 5 minut.

 

Različne dobrote iz brokolija

Iz brokolija se največkrat delajo tople jedi. Ampak ali veš, da je brokoli zelo dober tudi surov v solati? Iz njega pa lahko narediš tudi pesto ali kakšno drugo jed.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box