Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Brokolijeva-cvetačna juha z zdrobovimi žličniki

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za juho (za 4 osebe):

  • 3 manjši pori
  • 1 manjša glavica cvetače
  • 1 manjša glavica brokolija
  • 1 zelena bučka
  • 1,2 l zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in jušne kocke)
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olja

Sestavine za zdrobove žličnike:

  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 90 g zdroba
  • peteršilj
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za juho (za 4 osebe):

Sestavine za zdrobove žličnike:

Priprava

Najprej pripravimo maso za žličnike, saj mora počivati. Jajci dobro razžvrkljamo, ju posolimo in popopramo, nato pa dodamo še sesekljan peteršilj, stopljeno maslo in zdrob ter vse skupaj dobro premešamo. Pustimo vsaj 15 minut, da se masa zgosti. V kozici segrejemo olje in na kolute narezan por in kuhamo približno minuto, dokler se por ne zmehča. Dodamo na cvetke narezano cvetačo in brokoli ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 10 minut, potem pa v juho naribamo še bučko in premešamo. V juho s konico majhne žličke polagamo delčke mase in kuhamo še približno 10 minut, da se žličniki skuhajo. Če je tekočine premalo, dolijemo še nekaj osnove ali vode, juho poskusimo in po potrebi tudi dosolimo ali popopramo. Juho na koncu okrasimo s sesekljanim peteršiljem in nekaj popra ter postrežemo.

Barbarini nasveti: Masa za žličnike mora biti pred počivanjem še rahlo tekoča, saj se med počivanjem zdrob napoji. Pripravimo lahko manjše ali večje cmočke, a pozor – med kuhanjem se povečajo. Če so žličniki kuhani preverimo tako, da enega vzamemo iz juhe in ga prepolovimo. Juho lahko pripravimo tudi le z brokolijem ali le s cvetačo.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box