Brancin z rdečim fižolom z indijskimi oreščki in cvetačnim pirejem z indijskimi oreščki iz bistroja Ek v Ljubljani

Sestavine za 4 osebe

Poširani file brancina

  • 120 dag brancinovega fileja
  • 3 g soli
  • 3 g sladkorja
  • timijan
  • oljčno olje

Rdeči fižol z indijskimi oreščki

  • 400 g kuhanega rdečega fižola
  • 70 g indijskih oreščkov
  • 100 g šalotke
  • 50 g svežega peteršilja
  • 0,5 dl limonovega soka
  • sol
  • oljčno olje

Cvetačni pire z indijskimi oreščki

  • 700 g cvetače
  • 4 g soli
  • 70 g masla
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 5 dl mleka
  • 5 dl vode

Sestavine za 4 osebe

Poširani file brancina

Rdeči fižol z indijskimi oreščki

Cvetačni pire z indijskimi oreščki

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: indijski oreščki

Lidlova skrivna sestavina je tokrat pristala na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani, v simpatičnem bistroju Ek, znanem po brunchih, prijaznem osebju in ležerni atmosferi. Direktor Blaž Draksler, ki je duša lokala, je po posvetu v kuhinji predlagal zanimivo hladno-tolplo jed, ki sicer vsak dan navdušuje številne domače jedce in tuje turiste, ki so zlasti poleti dobesedno oblegali ta lokal.

Postopek:

Poširani file brancina: Fileje brancina s kožo začinimo in z zelišči zavijemo v nepredušno živilsko folijo. V večji posodi ogrejemo vodo na 90 stopinj in vanjo za 6 minut potopimo brancina. Potem ga vzamemo iz vode, folijo prerežemo in brancina osušimo na papirnati brisači. Pred serviranjem mu previdno odstranimo kožo.

Rdeči fižol z indijskimi oreščki: Šalotko in peteršilj drobno nasekljamo in ju dodamo hladnemu rdečemu fižolu. Indijske oreščke zavijemo v krpo in jih s tršim predmetom stremo na drobne koščke ter jih dodamo fižolu. Pred serviranjem solimo, dodamo olje in limonov sok ter vse skupaj dobro premešamo.

Cvetačni pire z indijskimi oreščki: Cvetačo očistimo in jo razkosamo na manjše koščke; debelejše dele stebla odstranimo. V posodi segrejemo mleko in vodo s cvetačo in indijskimi oreščki ter solimo. Ko je cvetača skuhana toliko, da je rahla, vse skupaj spasiramo v gladko kremo. Med končnim mešanjem dodamo še hladno maslo.

Serviranje:

na sredino krožnika v krogu razporedimo cvetačni pire z indijskimi oreščki, na njega položimo fižol z oreščki, na vrh pa postavimo poširanega brancina.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box