Biftek z mocarelo iz Oštarije Peglezn na Bledu

Sestavine za 1 osebo

Biftek z mocarelo

  • 250 g govejega biftka
  • 100 g mocarele
  • sončnično olje
  • sol
  • poper

Pire krompir

  • 150 g krompirja
  • oljčno olje
  • maslo
  • sol
  • poper

Gobova omaka

  • 50 g mešanih gob
  • čebula
  • česen

Poprova omaka

  • goveji font
  • pol kozarca rdečega vina
  • oljčno olje
  • sol
  • zeleni poper

Sestavine za 1 osebo

Biftek z mocarelo

Pire krompir

Gobova omaka

Poprova omaka

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: mocarela

Tokrat sva z Deanom z Lidlove police vzela mocarelo in se z njo odpeljala na Bled, do gostilne Oštarija Peglezn, ki nasproti znamenitega hotela Toplice že vrsto let skrbi za lačne želodce tako domačinov kot tudi turistov. Kuharica Tanja Ikač ni preveč komplicirala: pripravila je goveji biftek z mocarelo, prijazni hišni somelje pa je zraven priporočil kozarec cabernet sauvignona.

Priprava:

Biftek z mocarelo Biftek: Na žaru popečemo na obeh straneh po želji gosta in ga na krožniku obložimo z mocarelo.

Pire krompir: Krompir skuhamo, dodamo maslo, ga zmiksamo, začinimo po okusu.

Gobova omaka: Na čebuli in česnu prepražimo gobe, na koncu solimo in popramo po okusu.

Poprova omaka: Vse sestavine razen zelenega popra kuhamo približno 20 minut, da se tekočina pošteno reducira, tik pred koncem dodamo še zeleni poper v zrnu.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box