Bela torta iz Andrejine kuhinje za Panoramo Stara pošta v Kranju

Sestavine za 5 oseb

Bela torta (premera 20 cm)

  • 120 g ???
  • 3 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 90 ml oljčnega olja
  • 110 g kisle smetane
  • lupinica 2 bio limon
  • 2 žlici limonovega soka
  • 60 g moke
  • pol žličke vinskega kamna

Za okrasitev:

  • 70 g sladke smetane
  • 70 g sira mascarpone
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • lupinica ene limone

Sestavine za 5 oseb

Bela torta (premera 20 cm)

Za okrasitev:

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: ???

Iz Lidlove trgovine sem odšel z vrečko celih ??? in jo kot skrivno sestavino odpeljal v Kranj do Andreje Kotlovšek, ki jo zdaj že mnogi poznajo pod imenom blagovne znamke Andrejina kuhinja. Andreja je med drugim tudi ekskluzivna slaščičarka za zadnje čase enega najbolj vznemirljivih kranjskih lokalov, kavarno Panorama Stara pošta sredi mesta, ki se je je že prijelo ime retro urbana džungla nad Kranjem. Slaščice iz domače pečice najlepše dišijo, zato je bilo kar nestrpno pričakovanje, kaj bo spekla Andreja. In prinesla je – belo torto …

Postopek:

Jajca s sladkorjem kremasto stepemo in počasi prilivamo oljčno olje ter mešamo. Dodamo mešanico kisle smetane, naribane limonove lupinice in limonovega soka, potem pa še rahlo umešamo mešanico zmletih ???, moke in vinskega kamna. (Pozor! Torta bo kot nalašč tudi za tiste, ki ne prenesejo moke: moko samo nadomestimo z enako količino ???.) Dobljeno zmes vlijemo v pekač premera 20 cm in pečemo približno 40 minut na 170 stopinjah.

Ko je torta ohlajena, jo vzamemo iz modela in jo dekoriramo s kremo, ki smo jo naredili iz smetane in mascarponeja. Na koncu jo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z naribano limonovo lupinico.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box