Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Bananin lassi

Sestavine za 2 osebi

  • 2 dcl navadnega jogurta
  • 1 banano
  • ½ žličke mletega kardamoma
  • Med
  • Nekaj kock ledu

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Lassi je poseben jogurtov napitek, ki je še posebej priljubljen v Indiji. Lahko je sladek ali slan, ker pa grejo meni slajše stvari lažje v želodček, kot slane, sem se odločila, da pripravim kar sladko različico! 🙂 V Indiji ga največkrat pripravijo z mangom, papajo ali banano, in ker tudi sama obožujem banane, sem kar zavihala rokave in se lotila dela.

Priprava lassija je zelo enostavna, od našega frapeja pa se razlikuje predvsem po tem, da mu dodamo kardamom, ki ima zelo poseben okus. Vse sestavine enostavno zmiksaš z električnim mešalnikom in tvoj lassi je pripravljen. Za še malce drugačen okus lahko po vrhu posuješ še malo cimeta.

Oglej si tudi Tomažev recept 

 


Iz jogurta lahko pripraviš tudi polivko za solato

Če želiš solato začiniti malo drugače, lahko pripraviš enostaven in okusen jogurtov preliv. Jogurtu dodaj malo gorčice, popra, soli in limoninega soka ter vse skupaj prelij čez solato. Njami!

 

Jogurt je odlična maska za obraz

Jogurt je najboljša naravna zamenjava za obrazno masko, saj pomaga obnavljati celice, pa tudi akne zelo hitro prežene.

Skyr

Skyr prihaja iz Islandije. Rečejo mu tudi vikinški jogurt, čeprav je v resnici sir, podoben skuti. Z njim lahko pečeš sladice, ga ješ s kosmiči, ali pa iz njega narediš omak’co, tako kot Tomaž.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box