Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Aromatični piščančji trakovi z mangom, ingverjem in sezamom v družbi Vitasia testenin z jogurtovim prelivom

Sestavine za 4 osebe

Piščančji trakovi

  • 600 g puranjih prsi brez kože in kosti
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlici Vitasia (odcejenih) bambusovih vršičkov
  • Ingver (2 žlici nastrgane korenine)
  • 1 žlica medu
  • 2 žlic sezamovega olja
  • 1 žlica pekoče čili omake
  • 60 ml Vitasia japonske sojine omake
  • klinčki
  • cimet
  • sveže mlet poper
  • 2 rezini manga Vitasia (iz pločevinke)
  • 1 žlica Vitasia sezama
  • jušna ali zelenjavna osnova (po potrebi)

Vitasia testenine z jogurtovim prelivom

  • 250 g Vitasia Wok testenin ali 300 g Vitasia ajdovih rezancev Soba
  • Jogurtov preliv:
  • 200 g lahkega navadnega tekočega jogurta
  • 2 žlički majoneze
  • limonin sok po potrebi
  • solni cvet
  • poper
  • 150 g edamca

Sestavine za 4 osebe

Piščančji trakovi

Vitasia testenine z jogurtovim prelivom

Priprava

Piščančji trakovi

V voku segrejemo sezamovo olje in dodamo na trakove narezane piščančje prsi. Pražimo nekaj minut, da se meso lepo popeče z vseh strani. Papriko operemo, prepolovimo, očistimo in narežemo na trakove. Korenino ingverja nastrgamo. V vok dodamo narezano rdečo papriko, ingver, odcejene bambusove vršičke, med, čili omako, sojino omako, mlete klinčke, cimet in poper. Premešamo in pražimo toliko časa, da se meso zmehča. Po potrebi prilijemo malo jušne ali zelenjavne osnove. Proti koncu dodamo narezan mango in ponovno premešamo ter odstavimo. Po potrebi začinimo s solnim cvetom.

Vitasia testenine z jogurtovim prelivom

Za preliv zmešamo tekoči jogurt z dvema žlicama majoneze. Začinimo s solnim cvetom in poprom. Po potrebi dodamo še limonin sok. Vitasia testenine skuhamo po navodilih na embalaži in odcedimo. Preliv polijemo preko testenin in narahlo premešamo. Potresemo z grobo nastrganim edamcem in ponovno premešamo. V ponvi brez maščobe prepražimo sezam

Serviranje

Na servirni krožnik damo Vitasia testenine, nanje položimo piščančje trakove. Vse skupaj prelijemo z omako iz voka ter potresemo s praženim sezamom.

Dodatni nasveti

Namesto testenin lahko k piščančjim trakovom ponudimo tudi Vitasia basmati ali jasminov riž, kot prilogo pa lahko ponudimo tudi Vitasia kalčke mungo fižola iz kozarca

 

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box