Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Ameriški svinjski kotleti z bučnim biskvitom, natrganim puranjim mesom, hrustljavim spiralnim krompirčkom, čebulnimi obročki, ameriško omako in brusnicami

Sestavine za 4 osebe

Svinjski kotleti USA

  • 500 g narezanega svinjskega vratu s kostjo
  • česen v prahu
  • vejica rožmarina
  • vejica timijana
  • 1 dl suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • maslo
  • solni cvet
  • sveže mlet poper

Bučni biskvit

  • 2 jajci
  • 50 g pšenične moke
  • 25 ml bučnega olja
  • solni cvet
  • 500 g čebulnih obročkov USA
  • 750 g krompirja USA v obliki spirale
  • olje za cvrtje
  • solni cvet
  • 500 g počasi kuhanega natrganega puranjega mesa

Za serviranje

  • ameriška omaka (po želji)
  • sveže brusnice
  • kumarice USA

Sestavine za 4 osebe

Svinjski kotleti USA

Bučni biskvit

Za serviranje

Priprava

Svinjski kotleti USA

Svinjski vrat s kostjo položimo v vrečko za kuhanje, prilijemo vino, limonov sok ter dodamo česen v prahu, rožmarin in timijan. Vakuumsko zapremo in kuhamo sous vide (počasno kuhanje v vakuumu) 4 ure pri 58 ˚C. Vzamemo iz vrečke in v ponvi na vročem maslu z obeh strani na hitro popečemo ter začinimo s sveže mletim poprom in solnim cvetom.

Bučni biskvit

Ločimo rumenjak od beljaka. Iz rumenjakov pripravimo rahlo peno, iz beljakov, ki smo jim dodali ščepec solnega cveta, pa trd sneg. V posodo presejemo moko, dodamo stepene rumenjake, bučno olje in nekaj zrnc solnega cveta. Na koncu na rahlo vmešamo še sneg iz beljakov. Gosto tekočo zmes vlijemo v dozo za smetano, nabrizgamo v modelčke za muffine in pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici pri 180 ˚C.

Hrustljavi čebulni obročki in krompir v obliki spirale:

V posodi segrejemo olje in v vroči maščobi ocvremo krompir, da postane hrustljavo zapečen, nato pa še čebulne obročke. S penovko vzamemo ven in stresemo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.

Počasi kuhano puranje meso pripravimo po navodilih na embalaži.

Za serviranje

Svinjski vrat USA postrežemo na segretem servirnem krožniku, poleg položimo natrganega purana, bučni biskvit, nekaj hrustljavih čebulnih obročkov in krompirčka v obliki spirale. Na rob krožnika damo 2 ali 3 rezine vloženih kumaric. Potresemo s svežimi brusnicami in postrežemo z ameriško omako.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box