Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Alpski sendvič s puranom po dunajsko, hrustljavim pastinakom in majonezo z brusnicami in ocvirki

Sestavine za 4 osebe

Puranji zrezki

  • 1000 g puranjih prsi brez kože in kosti
  • 3 jajca
  • 200 g pšenične moke XXL tip 400, Žito
  • 400 g drobno mletih belih krušnih drobtin
  • 3 žlice sezama
  • 250 ml olja za cvrtje
  • Sol
  • Sveže mlet poper
  • 0,5 dl mleka

Hrustljavi pastinak

  • 500 g pastinaka
  • 500 ml olja za cvrtje
  • Sol

Majoneza z brusnicami in ocvirki

  • 250 g lahke majoneze
  • 50 g posušenih brusnic
  • 80 g ocvirkov

Ciabatta

  • 2 rustikalni ciabatti
  • 300 g mlade špinače
  • 8 rezin švicarskega ementalca AOP
  • 8 rezin slanine

Sestavine za 4 osebe

Puranji zrezki

Hrustljavi pastinak

Majoneza z brusnicami in ocvirki

Ciabatta

Priprava

Puranji zrezki

Puranje prsi narežemo na rezine, jih damo v vrečko in z obeh strani rahlo potolčemo
V posodi penasto stepemo jajca, jim dodamo malce soli in kanček mleka. V drugo posodo stresemo krušne drobtine in sezam, v tretjo pa presejano pšenično moko.
Puranje zrezke solimo in popramo ter paniramo po dunajsko (v moki, stepenih jajcih in drobtinah) ter odlagamo na papir za peko.
V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem postopoma ocvremo puranje zrezke, da nastane na obeh straneh zlato rjava skorjica. Odlagamo na cedilo ali na papirnate brisače, da popivnajo odvečno maščobo.

Hrustljavi pastinak

Pastinak olupimo, operemo in naribamo na tanke rezine.
Olje segrejemo na 180°C in postopoma ocvremo rezine pastinaka 2 do 3 minute. Odcedimo na kuhinjskih brisačah in posolimo.

Pastinak je korenasta zelenjava in je v tesnem sorodu s korenjem. Podoben je korenju, vendar svetlejše barve in bolj sladkega okusa, še posebno, ko je kuhan. Je bogat vir vitamina c in vlaknin.

Majoneza z brusnicami in ocvirki

V majonezo vmešamo grobo nasekljane brusnice in ocvirke.

Ciabatta

Ciabatti razrežemo po dolžini in spodnja dela namažemo z majonezo. Obložimo z lističi mlade špinače, ki smo jo prej oprali pod hladno tekočo vodo in osušili. Na špinačo položimo dunajske puranje zrezke,
nanje pa rezino švicarskega ementalca in tanko rezino slanine. Pokrijemo z drugim delom kruha in narežemo na manjše sendviče.
Serviramo s pastinakovim čipsom in preostalo majonezo.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box