Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Ajdova kašica z gobami

Sestavine za 3 osebe

  • 500 g gob
  • 1 skodelico ajdove kaše
  • 7,5 dl jušne osnove
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • maslo
  • sol
  • poper
  • sveži peteršilj

Sestavine za 3 osebe

Priprava

Kuhanje ajdove kaše z gobami je zelo podobno kuhanju rižote, samo da namesto riža uporabiš ajdo. Tole je super zdravo kosilo za jesenske dni, ko lahko gobe nabereš kar v bližnjem gozdu.

Ker je sestavin kar veliko, v lonec pa gredo hitro ena za drugo, najprej nasekljaš čebulo in česen, gobe pa očistiš in narežeš na kose. Ajdovo kašo opereš in odcediš. V kozici segreješ olje in na njem popražiš čebulo. Ko čebula pozlati, ji dodaš česen in gobice, potem pa malo posoliš. Zdaj gobice mešaš toliko časa, da gre vsa voda ven. Potem jih zaliješ z jušno osnovo in v kozico streseš še ajdovo kašo. Kašo še malo popopraš, potem pa pustiš da se kuha 30 minutk. V tem času kaša popije vso juho, zato bo super okusa. Za konec ji dodaš še malo žličko masla in posuješ s peteršiljem in kaša je pripravljena. Mmmm …

Oglej si tudi Tomažev recept 


Nič vode, prosim

Veš kaj je ena od najbolj pogostih napak pri kuhanju? To, da gobice čistimo z vodo. Da ne bodo posrkale preveč vode, jih rajši očisti kar s papirnato brisačko.

Zlate gobe

Malo se hecam. Zlate gobe v resnici ne obstajajo, ampak jaz tako rečem tartufom – gobam, ki so zares drage. Tartufi rastejo pod zemljo, zato jih je skoraj ne moreš najti, tudi če si še tak srečko. Ljudje jih nabirajo s šolanimi kužki, ki tartufe zavohajo pod zemljo.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box