Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

  • 3 dl mandljevega mleka,
  • 1,5 dl sladke smetane,
  • 2 žlici dateljnovega sirupa,
  • 2 rumenjaka,
  • ½ stroka vanilije,
  • 1 žlička cimeta in
  • 3 lističi želatine.

POSIP

  • Sladka smetana in
  • kakav v prahu

Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

POSIP

Priprava

[Sladki petek z Gudafudo] Ko zadiši po toplem cimetu, a je potem treba čez noč počakati, da se sladica strdi… 😯 To je bil eden izmed težjih izzivov naših sladkih petkov! 😇 Pa vendarle se je izplačalo, ker je enostavno božaaanska. 😍 Komu prepustiš drugi kozarček? 😊

👩‍🍳 Priprava:
Lističe želatine namoči v mrzlo vodo (upoštevaj navodila proizvajalca), nato vodo odlij. V kozici segrej 1 dl mandljevega mleka, dodaj želatino (pazi, da želatina pri segrevanju ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi. V drugi kozici segrej preostalo mandljevo mleko, mu dodaj sladko smetano, dateljnov sirup, rumenjaka, semena stroka vanilije in cimet ter mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče in vanjo vmešaj še mešanico mandljevega mleka in želatine ter pri srednji temperaturi vse skupaj mešaj še približno 2 minuti. Pusti, da se zmes malo ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (čez noč) postavi v hladilnik. Preden sladico postrežeš, ji dodaj še sladko smetano in posuj s kakavom v prahu.


Recept in 📸: Gudafuda.


#SladkiPetek #GudaFuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box