Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

  • 95 g irskega masla,
  • 120 g mandljevega masla,
  • 80 g rjavega sladkorja,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 220 g pirine moke in
  • 1 žlička pecilnega praška.

PRELIV IN POSIP

  • čokolada,
  • koščki lešnikov,
  • koščki pistacij in
  • koščki mandljev.

Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

PRELIV IN POSIP

Priprava

[Sladki petek z Gudafudo] Poznaš tisti občutek, ko te prebudi vonj po sveže pečenih piškotih in te noge kar same od sebe ponesejo v kuhinjo? 😍 Ne? Potem moraš preizkusiti nov recept krasnih pisanih piškotov, ki ga je v predprazničnem času pripravila Gudafuda. 💙 ✨ No, ali pa ga mora poustvariti tvoja boljša polovica, tako da lahko ti res podoživiš ta občutek! ☺️ Označi svojo ljubo osebo v komentar in ji namigni, kako te lahko za vikend preseneti! 👇😉

👩‍🍳 Priprava:
V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte zmehčano irsko maslo, mandljevo maslo in kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta zmes, dodajte sladkor ter ponovno dobro premešajte. V manjši posodi z žličko pomešajte moko in pecilni prašek. Mešanico moke in pecilnega praška dodajte k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešajte. Iz dobljene mase naredite kroglice poljubne velikosti, jih položite na s papirjem za peko obdan in namaščen pekač (pazite, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem sploščite. Pecite 12 minut na 160˙C.

Nad vodno soparo (lahko uporabite tudi mikrovalovno pečico) stopite poljubno čokolado in jo prelijte po ohlajenih piškotih. Za posip uporabite oreščke ali sadje po želji.

NASVET: Igrajte se z različnimi vrstami čokolade in posipi!

Recept in 📸: Gudafuda.

#SladkiPetek #GudaFuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box