Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Super tanke francoske palačinke

Sestavine za 4 osebe

  • 4 jajca
  • 4 žlice masla
  • 2 skodelici moke
  • 1 skodelico mleka
  • 1 skodelico mrzle vode
  • ščepec soli

Sestavine za 4 osebe

Priprava

V Franciji imajo en kup res finih sladic, ki imajo dolge in težke recepte. Obstaja pa tudi en otročje lahek. Ta za palačinke!

Skodelica je super merica, ampak pomembno je, da ne meriš s preveč veliko. Kavna skodelica je ravno prave velikosti.
Recept gre pa takole. V eni posodi z mešalnikom zmešaš vse mokre sestavine. To so jajca, maslo, mleko in voda. V drugi posodi pa zmešaš moko in sol. Sedaj posoljeni moki dodaš vse zmešane mokre sestavine in spet fino zmešaš, da je masa brez ene grudice. Po pravilih moraš maso sedaj za dve uri dati v hladilnik, ampak če si res lačen, lahko to pravilo kar prekršiš 🙂 Zdaj palačinke samo še speci na ponvi in jih namaži z namazom, ki ti je najboljši.

Oglej si tudi Tomažev recept


 

Je to jajce sveže?

Imam en super trik, kako preveriš, če je jajček svež, brez da ga razbiješ! Saj poznaš tista čokoladna jajčka … Če te zanima kakšno igračko boš v njem dobil, ga včasih potreseš ob ušesu, da slišiš, če je narejena iz enega ali iz veliko majhnih delčkov. No, z jajčkom jajčkom je podobno. Stresi ga zraven ušesa in poslušaj, če kaj slišiš.
– Če je jajce sveže, ne boš slišal premikanja
– Če jajce ni sveže, boš slišal premikanje

Bela in rjava jajčka

Najbrž si že opazil, da imajo jajčka včasih belo, včasih pa rjavo lupino. To je zato, ker kokoške z belim perjem nesejo bela, kokoške z rjavim perjem pa rjava jajčka.

Kako surovo jajce postaviš pokonci?

Prav gotovo si kdaj poizkusil surovo jajce postaviti pokonci, pa se je vsakič znova prevalilo. Naj ti zaupam trik: na krožnik posuj ščepec soli in nanj postavi jajce. Sol bo jajce obdržala na svojem mestu 🙂

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box