Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Puranžnjiči

Sestavine za 4 osebe

  • puranje prsi
  • bučke
  • paprika
  • šampinjoni
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Puranžnjiči so ražnjiči iz puranjega mesa, ki se hitro spečejo na ponvi, še boljše pa na žaru.

Saj veš, kako je z ražnjiči. Najprej meso in zelenjavo narežeš na ne premajhne kose, meso posoliš in popopraš, potem pa ga z zelenjavo izmenično napikaš na palčke na ražnjiče. Ker so koščki majhni, se meso hitro speče, zelenjava pa še vedno fino hrusta. Mmmm, dober tek.

Oglej si tudi Tomažev recept


 

Nerožnat puran

Nekatere vrste mesa lahko ješ še rožnate, puranje in piščančje meso pa mora biti vedno pečeno čez in čez.

Zahvalni dan

V Ameriki in Kanadi novembra praznujejo Zahvalni dan ali Thanksgiving. Za praznično večerjo imajo vedno nadevanega purana, pire krompir, omako iz brusnic za sladico pa še jabolčno pito. Pri večerji vsak pove tudi za kaj je hvaležen, kar je pa kar lep običaj.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box