Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Zlato ocvrte banane

Sestavine za 4 osebe

  • 4 banane
  • 1 jajce
  • 4 žlice moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 dl mleka
  • olje za cvrtje
  • med
  • vanilijev sladoled

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Najprej pripraviš maso za pohanje. Najprej zmešaš jajce, sladkor in mleko, na koncu pa mešanici dodaš še moko in žličko pecilnega praška. Nastati mora čisto gladka masa, v katero damo banane, narezane na velike koščke. V posodi segreješ olje za cvrtje in v vročega daš banane. Ko se banane cvrejo, jih malo obračaš, da bodo z vseh strani zlate in hrustljave. Banane potem vzameš iz olja in jih malo odcediš na papirnati brisački, potem pa jih poješ.
Prelij jih z medom in ne pozabi za kepico vanilijevega sladoleda. Ali pa raje dve.

Oglej si tudi Tomažev recept


 

Banane brez modric

Če banane hraniš v hladilniku, bodo hitro postale rjave, zato jih raje hrani na sobni temperaturi. Če pa hočeš, da ostanejo sveže še dlje, peclje zavij v alu folijo.

150 banan na bananovcu


Na enem bananovcu na leto zraste en velik človek. Hec, zraste pa za enega 60 kilogramskega človeka banan.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box