Vizitka

Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe spletišča Lidlov navdih Namen teh splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletišča Lidlov navdih. Splošni pogoji, ki so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije veljajo za vse obiskovalce in / ali uporabnike vseh spletnih strani v okviru domenskega prostora www.lidlov-navdih.si in vse vsebine predstavljene v okviru le-teh spletnih strani, kolikor […]

 1. Splošni pogoji uporabe spletišča Lidlov navdih

Namen teh splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletišča Lidlov navdih. Splošni pogoji, ki so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije veljajo za vse obiskovalce in / ali uporabnike vseh spletnih strani v okviru domenskega prostora www.lidlov-navdih.si in vse vsebine predstavljene v okviru le-teh spletnih strani, kolikor ni drugače določeno.

Z vstopom in uporabo spletišča brez pridržkov ali omejitev uporabnik oziroma obiskovalec pristaja na pogoje uporabe spletnih strani in vsebin, kot so določeni v nadaljevanju ali morebitnih dodatnih pogojih uporabe, navedenih ob posameznih vsebinah in se zavezuje, da ji bo ustrezno spoštoval.

 1. Pomen izrazov

2.1 Spletišče Lidlov navdih

Izraz »Spletišče Lidlov navdih« oziroma njegove izvedenke pomenijo skupen izraz za vse spletne strani v okviru domenskega prostora www.lidlov-navdih.si.

2.2 Lastnik in upravljalec

Pojem »Lastnik spletišča«, »upravljalec osebnih podatkov« oziroma »upravljalec« v teh splošnih pogojih pomeni družba Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda

2.3 Obiskovalec in uporabnik

Obiskovalec spletnega portala je vsaka oseba, ki obišče spletišče Lidlov navdih.

 1. Sprejem splošnih pogojev

Z uporabo spletišča Lidlov navdih obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 1. Točnost podatkov

Upravljalec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov.

 1. Varstvo osebnih podatkov

5.1 Obvestilo o uporabi in obdelavi osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravljalec pridobi od posameznika preko spletišča, so namenjeni izključno za izpolnjevanje namena za katerega je posameznik podal privolitev v obdelavo upravljavcu. Uporabnik spletišča je o zbiranju osebnih podatkov v vsakem posamičnem primeru opozorjen o upravljavcu osebnih podatkov, namenu zbiranja podatkov ter možnosti za preklic svoje privolitve. Vse osebne podatke družba LIDL Slovenija varuje skladno z upoštevno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov.

V primeru uporabe spletišča Lidlov navdih se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki ob vpisu svojih podatkov na spletišču s klikom na prazno okno in klikom na gumb »Strinjam se (…)« potrdi, da sprejema in se strinja z namenom obdelave osebnih podatkov.

Spletna stran Lildov-navdih.si in lidl.si uporablja mehanizem Double opt-in registracije, pri kateri posameznik, ki želi oddati privolitev, najprej poda zahtevo za registracijo, in sicer v obliki izpolnitve registracijskega vprašalnika. Potem, ko potrdi željo za registracijo, mu sistem na naveden elektronski naslov pošlje sporočilo, ki vsebuje URL povezavo ter dodatne informacije, ki so potrebne za zagotovitev poštene in pregledne obdelave osebnih podatkov. S klikom na URL povezavo se proces registracije zaključi.

5.2 Obseg obdelovanih osebnih podatkov in namen zbiranja osebnih podatkov

E-novice
Ko se uporabnik naroči na e-novice, se bodo posredovani podatki uporabljali izključno v ta namen. Za učinkovito registracijo potrebujemo uporabnikovo ime in veljaven elektronski naslov. V ta namen zabeležimo naročilo na e-novice, pošiljanje potrditvene elektronske pošte in prejem zahtevanega odgovora. Podatki se bodo uporabljali izključno za pošiljanje e-novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Šteje se, da uporabnik na spletišču Lidlov navdih pri kateri s klikom na prazno okno in klikom na gumb »Strinjam se (…)« potrdi, da sprejema in se strinja z namenom obdelave osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati za namen, ki je opisan v točki 5.2. splošnih pogojev.

5.4 Pravica uporabnika, da zahteva prenehanje uporabe osebnih podatkov

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec bo takoj ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic. Zaradi tehničnih značilnosti sistema uporabnik po odjavi od prejemanja novičk, lahko prejme še kakšno novico, saj se seznam prejemnikov zaradi avtomatiziranega pošiljanja sporočil, pripravi do 14 dni v naprej.

5.5 Zavarovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov uporabnika in pri ravnanju z njimi ravnal v skladu z relevantnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ter ZVOP-1, Ur. l. 94/2007)

Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava. Ker obstajajo na spletnem portalu določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo, upravljavec ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

5.6 Rok shrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani. V primeru, ko posameznik prekliče svojo privolitev se podatki nemudoma izbrišejo iz baze podatkov.

5.7 Podatki mladoletnih oseb

Otroci do 16. leta starosti naj svoje osebne podatke posredujejo zgolj s soglasjem njihovih staršev ali skrbnikov.

 1. Piškotki

6.1 Politika o upravljanju s spletnimi piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi naročnika ali uporabnika. Ti so dovoljeni samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov. Uporabniki spletne strani so obveščeni o tem, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, podatke o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Uporabnik spletne strani www.lidlov-navdih.si daje svoje privoljenje, da družba Lidl Slovenija shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne strani in kateri so podrobneje opredeljeni v nadaljevanju in podatke pridobljene v skladu s tem privoljenjem obdeluje zaradi namenov, ki so določeni v nadaljevanju.

6.2 Kaj so piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.

6.3 Uporaba piškotkov

Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni, z njihovo pomočjo pa je mogoče analizirati promet na spletni strani. Poleg tega je interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem tudi bolj učinkovito in prijetno.

6.4 Vrste piškotkov

Piškotke lahko razdelimo v eno od naslednjih kategorij: nujno potrebni piškotki, piškotki za izboljšanje uporabe, piškotki socialnih medijev. Na spletni strani www.lidlov-navdih.si uporabljamo piškotke, ki so pomembni za delovanje spletne strani. Na spletni strani ne zbiramo osebnih podatkov, ki bi jih uporabnik aktivno izpolnil oz. posredoval. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabi spletne strani ter analitike. Te skupine piškotkov niso namenjene zbiranju osebnih podatkov o uporabnikih. Nekatere spletne strani imajo možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo lastne piškotke.

6.5 Prisotnost piškotkov

Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tega ali gre za »sejne« piškotke ali »trajne« piškotke. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje. »Trajni« piškotki ostanejo shranjeni do njenega izteka oz. do takrat, ko pride do njihovega izbrisa.

6.6 Lastni piškotki in piškotki tretjih

Lastni piškotki so tiste vrste piškotki, ki pripadajo družbi Lidl Slovenija in jih shranjujemo na lastni opremi. Piškotki tretjih so piškotki, ki jih tretji namestijo na vašem brskalniku prek spletne strani, ki je ne obvladuje družba Lidl Slovenija.

6.7 Upravljanje s piškotki

V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočili piškotke, spletna stran www.lidlov-navdihsi morda ne bo delovala pravilno. Prejete piškotke lahko kadarkoli izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi spletno mesto optimizirali in prilagodili vašim željam.

Piškotke lahko sami upravljate tukaj.

6.8 Piškotki, ki ji uporablja spletišče

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki so najpogosteje uporabljeni na spletni strani www.lidlov-navdih.si. Vsebuje tudi podrobnosti o piškotkih tretjih, ki so nameščeni preko spletne strani www.zdravko-lidl.si. Tabela in podrobnosti z uporabljenimi piškotki bo ob spremembah dopolnjena.

Ime Tip Opis Trajanje
wordpress_ 2 WordPress cookie za logirane uporabnike seja
wordpress_logged_in_ 2 WordPress cookie za logirane uporabnike seja
wordpress_test_ 2 WordPress cookie za logirane uporabnike seja
wordpress_test_cookie 2 WordPress testni cookie seja
PHPSESSID 1 Identifikator seje seja

Analitični piškotki (Google Analytics):

Ime Poteče v Opis
_ga 26 mesecih Prepoznavanje uporabnikov
_gid 24 urah Prepoznavanje uporabnikov
_gat 10 minutah Nadzor pretočnosti povezave

Zadnja sprememba: 21. 05. 2018

6.9 Politika o upravljanju s spletnimi piškotki

Prijazno vas obveščamo, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijazna in bolj enostavna. Če želite kljub temu piškotke izbrisati, upoštevajte naslednje usmeritve.

6.10 Politika o upravljanju s spletnimi piškotki

Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da lahko splet obiskujemo, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Internet Explorer

Internet Explorer zagotavlja brskanje na internetu brez puščanja sledi preko funkcionalnosti imenovane »InPrivate«. V brskalniku najprej pritisnite tipko »Alt«. Prikaže se menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Brskanje InPrivate« ali pritisnite na kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

Google Chrome

Uporabite funkcionalnost »Novo okno brez beleženja zgodovine«. Novo okno lahko vključite tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«.

Mozilla Firefox

Uporabite funkcionalnost »Vključi zasebno brskanje«. Najprej pritisnite tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Vključi zasebno brskanje« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + P«.

Apple Safari

Kliknite na »Nastavitve« in izberite »Private browsing«. S pritiskom na gumb »OK« se bo desno v naslovni vrstici prikazala oznaka »Private«.

Opera

Kliknite na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Tam poiščite »Tab and Windows« in izberite »New private Window« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + N«.
6.11 Trajni izbris spletnih piškotkov

Spletni brskalniki omogočajo tudi trajni izklop spletnih piškotov. S tem izgubite vaše osebne nastavitve, status prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih … Strani bodo delovale nepopolno in nepravilno, spletna mesta se bodo nalagala počasneje.

Internet Explorer

Za izklop piškotov kliknite na gumb »Orodja« in izberite zavihek »Zasebnost«. Nato kliknite na gumb »Napredno« ter obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti ter obe vrednosti nastavite na »Blokiraj«. Izbiro potrdite s klikom na gumb »V redu«. Že shranjene piškote pa lahko zbrišete s klikom na »Orodja«, gumb »Brisanje« in »Izbriši«.

Google Chrome

Kliknite na ikono menija Chrome, izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« na dnu strani ter izberite »Nastavitve vsebine« v razdelku »Zasebnost«. Izberite še možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest« ter kliknite na gumb »Končano«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na ikono menija Chrome, potem izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« in v razdelku »Zasebnost izberite »Izbriši zgodovino brskanja«.

Mozilla Firefox

Kliknite na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« ter odkljukajte možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Po potrebi lahko vključite še možnost »Vedno uporabljaj zasebno brskanje«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« in »Odstrani vse piškote«.

Apple Safari

Kliknite na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. V delu »Block cookies« vključite možnost in potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. Nato izberete vse spletne strani in kliknite na gumb »Remove All«.

Opera

Kliknite na logotip spletnega brskalnika (zgornji levi kot, poiščite »Settings« in izberite »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščite »Cookies« in označite možnost »Never accept cookies«. Potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in »Delete all cookies.

Ne pozabite, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijaznejša, hitrejša in bolj enostavna.

 1. Pravice intelektualne lastnine

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva, ki so na kakršenkoli način vključena v spletišče (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material, vsebine namenjene prenosu in podobno) so zaščitene z avtorskimi in drugimi pravicami intelektualne lastnine družbe Lidl Slovenija d.o.o. k.d. (v nadaljevanju družba Lidl Slovenija) ali podjetij, katerih vsebine so vključene v spletišče. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v spletišče, so varovane s predpisi o industrijski lastnini. Uporaba gradiva izven konteksta spletišča brez pisnega dovoljenja lastnikov pravic ni dovoljena.

 1. Omejitev odgovornosti

Vse vsebine na spletišču so informativne narave in v nobeni obliki ne morejo in ne predstavljajo kakršnekoli prodajne ponudbe in niso pravno zavezujoče. Na spletišču so tudi prispevki zunanjih avtorjev, ki pa ne izražajo nujno tudi stališč družbe Lidl Slovenija. Družba Lidl Slovenija se bo trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost vsebovanih podatkov, vendar ne more prevzeti nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti. Prav tako družba Lidl Slovenija ne more prevzeti nikakršne odgovornosti za morebitno nedelovanje spletišča ali za nemožnost uporabe posameznih informacij. Za podrobnejše in zavezujoče podatke je uporabniku na voljo pooblaščena prodajna mreža. Navedeno velja tudi za morebitne cene izdelkov ali storitev, ki so lahko samo informativne narave in ne predstavljajo ponudbe družbe Lidl Slovenija ali njenih pogodbenih partnerjev. Družba Lidl Slovenija se bo trudila za nemoteno delovanje spletišča in si pridržuje pravico, da lahko spletišče kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni. Družba Lidl Slovenija ni odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te. Prav tako družba Lidl Slovenija ne prevzema odgovornosti v primeru poškodb ali nezgod, nastalih med pripravo ali izvedbo receptov, domislic, vaj v Vitalnici, ustvarjalnih idej navedenih na spletni strani.

 1. Omejitev uporabe informacij in gradiv

Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletišču, izključno za svojo osebno rabo, v nespremenjeni obliki. Vsebine lahko uporabnik prenese na svoj računalnik ali deli s prijatelji, vendar izključno za osebno uporabo. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletišča (na primer kopiranje, reproduciranje, ponovno objavljanje, spreminjanje, distribuiranje, prevajanje, elektronska obdelava) v komercialne namene je brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe Lidl Slovenija prepovedana.

 1. Spremembe splošnih pogojev

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega portala. Upravljalec svetuje, da obiskovalec oziroma uporabnik prebere pogoje uporabe vsakič, ko obišče to spletno stran. Prav tako si upravljalec pridružuje pravico, da se lahko spremenijo vse ali katerakoli vsebina na spletišču.

 1. Končne določbe

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletišča se uporabi slovenska zakonodaja. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se obrnite na info@lidlov-navdih.si.

Lidl Slovenija d.o.o. k. d.

Komenda, 21. 05. 2018

Info box