Pomarančni sok v 10 zabavnih preoblekah

Kako si ga boste privoščili vi?

Pomarančni sok je verjetno najbolj priljubljen sok na svetu. Ravno prav sladek in ravno prav kisel, prijetno osvežilen, predvsem pa na voljo skoraj vedno in povsod. In čeprav si težko predstavljamo, da bi se pomarančni sok sploh lahko kako prilegel bolj kot zjutraj ob zajtrku, smo vseeno našli 10 zabavnih in strašno uporabnih idej za uporabo pomarančnega soka, ob katerih bodo vaše brbončice kar zapredle od užitka. Ste pripravljeni, da svoj najljubši sok spoznate še v kakšni drugi preobleki?

#1: Marinada za piščanca

Delikaten okus pomarančnega soka poskrbi za odlično marinado za vaše piščančje jedi. Kose piščanca (ali druge perutnine) preprosto prelijte z nekaj pomarančnega soka, dodajte svoje najljubše začimbe in malce počakajte. Kislina v pomarančnem soku bo meso tudi prijetno zmehčala in mu podarila nekoliko bolj eksotičen okus, ki vas bo gotovo navdušil.

#2: Preliv za solato

Pomarančni sok je dovolj kisel, da učinkovito nadomesti kis v prelivih za solato, poleg tega pa doda še novo dimenzijo okusa, ki vas bo zagotovo očarala. Pomarančni sok preprosto zmešajte z oljem, soljo, poprom in svojimi najljubšimi začimbami, vse skupaj dobro pretresite in prelijte čez solato.

#3: Vlaganje

Saj ni res – pa je! Če imate na voljo pomarančni sok iz kakšnih manj sladkih pomaranč, lahko z njim celo vlagate! Predlagamo vam, da poskusite vložiti čebulo, ki jo lahko nato ponudite svojim gostom na poletnih piknikih. Zagotovo boste pritegnili pozornost s svojimi kulinaričnimi umetninami!

#4: Začimbna mešanica za ribe

Pomarančne ribe? Zakaj pa ne! Živahen okus pomarančnega soka učinkovito poživi včasih nekoliko preveč blag okus ribjega mesa, zato je to mešanico resnično vredno preizkusiti. Zmešajte 3 žlice pomarančnega soka, 1 strok popečenega česna, sol in poper, nato pa z mešanico dobro natrite ribo, ki bo tako dobila resnično slasten okus.

#5: Sladoledne lučke

S pomarančnim sokom lahko zelo enostavno pripravite domače sladoledne lučke: sok preprosto vlijte v modele za pripravo lučk, vse skupaj postavite v zamrzovalnik in počakajte nekaj ur. Želite bolj kremasto poslastico? Ni problema, zmešajte pomarančni sok in vanilijev jogurt, nato pa mešanico zamrznite. In še pika na i: v modele vrzite še nekaj malin ali borovnic, ki jih nato prelijete s pomarančnim sokom. Končni rezultat bo resnično presenetljiv!

#6: Sadni zmešančki

Nimate radi mleka in mlečnih izdelkov ali pa se jim morate izogibati zaradi zdravja? Ni problema, sadne zmešančke ali smoothieje lahko pripravite tudi s pomarančnim sokom. Preprosto zmešajte skupaj svoje najljubše sadje, dodajte kak deciliter ali dva pomarančnega soka in vse skupaj dobro premešajte v mešalniku – in vitaminska bomba je pripravljena!

#7: Omaka za meso

Ste v ponvi pekli meso, pa so na dnu ostali rjavo zapečeni ostanki? Odlično, prelijte jih s pomarančnim sokom, vse skupaj malce pokuhajte, nato pa to slastno omako uporabite za polivanje mesa, bodisi med nadaljnjo peko v pečici ali pa kar pred postrežbo.

#8: Dodatek za sladice, sladolede in sadne kupe

Jagode narežite na rezine, jih prelijte s pomarančnim sokom in čez noč postavite v hladilnik. Zjutraj vas bo tam pričakala poslastica, ki jo lahko uporabite za dekoracijo različnih sladic, kolačev, tort, sladolednih in sadnih kup ter številnih drugih sladkih pregreh.

#9: Pomarančni preliv

Tako preprosto, pa tako okusno! Zmešajte sladkor v prahu in pomarančni sok in stepajte, da dobite gladek preliv. Uporabite ga lahko na svojih najljubših pecivih in vseh ostalih sladicah.

#10: Pomarančni sorbet

Le zakaj se niste že sami spomnili na to? Sorbet je prefinjena, lahka poletna sladica, pomarančni sok pa je kot ustvarjen, da ji doda slasten okus. Preprosto zmešajte pomarančni sok z ohlajenim sladkornim sirupom (v vreli vodi raztopite sladkor) in vse skupaj zamrznite, nato pa postrezite z nekaj metinimi listi.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box