Naj imajo otroci potolčena kolena

4 pripomočki, ki bodo vaše otroke končno spravili na svež zrak.

4 pripomočki, ki bodo vaše otroke končno spravili na svež zrak.

Prav ste prebrali – potolčena kolena so včasih lahko tudi dobra stvar! Sploh ko govorimo o današnji generaciji otrok, ki vse preveč časa preživi pred najrazličnejšimi zasloni: televizijskimi, računalniškimi in zasloni mobilnih telefonov. Kaj pa, če bi jim pokazali, kako smo otroške dni preživljali mi? Vedno na svežem zraku, obkroženi s prijatelji, smo raziskovali zunanji svet. To raziskovanje je sicer včasih povzročilo manjše buške ali odrgnine, a priznajmo si – tega ne bi zamenjali za nič na svetu. Pomagajte tudi svojim otrokom, da občutijo enako – predstavljamo vam 4 pripomočke za zabavne aktivnosti, ki bodo vaše otroke končno spravile na svež zrak.

Okroglo veselje

Govorimo seveda o žogah, takšnih in drugačnih. Nogomet, košarka, odbojka, tenis, namizni tenis, med dvema ognjema in številne druge – med vsemi igrami z žogo, ki jih poznate, boste zagotovo našli tako, ki bo všeč vašim otrokom. Glede na to, da se bliža poletje, pa nikar ne pozabite, da se da z žogami dobro zabavati tudi v vodi!

Ko trening postane zabava

Če zaradi delovnih obveznosti nimate dovolj časa, da bi se z otroci žogali prav vsak dan, oni pa si tega nadvse želijo, jih lahko vpišete tudi na športne treninge. Treningi za otroke so zasnovani tako, da so predvsem zabavni, hkrati pa se bodo otroci mimogrede naučili še malce odgovornosti. In seveda preživeli ogromno prostega časa na svežem zraku …

Še višje, oči!

Otroci obožujejo gugalnice, tobogane, trampoline in druga igrala, po katerih se da plezati, skakati ali hitro spuščati. Če sicer raje preživljajo prosti čas v varnem zavetju vašega doma, jim na vrtu za hišo postavite igrala, pa boste videli, kako hitro bodo bežali na svež zrak. V bližini igral si lahko namestite udoben ležalnik, prinesete dobro knjigo in kozarec limonade, nato pa brezskrbno uživate, medtem ko otroci vreščijo od veselja.

Vodni užitki

Ali veste, kaj spravi prav vsakega otroka na svež zrak? Bazen, v katerem lahko v poletnih mesecih čofotajo in divjajo s prijatelji.  Ker pravega bazena najbrž ne boste gradili kar tako, jim lahko enako veselje omogočite s preprostim napihljivim bazenom, ki ga lahko postavite (in prosto premikate) po dvorišču ali terasi.

Naj se koleščki zavrtijo …

Rolerji, kotalke, rolke, skiroji – vse to so odlični in skrajno zabavni pripomočki, zaradi katerih bodo vaši otroci hoteli preživeti čim več časa na svežem zraku. Če vas skrbi, da se bodo pri vožnji poškodovali, poskrbite še za čelade in ščitnike, nato pa jih pustite, da po svoje raziskujejo bližnjo okolico. Tudi vi ste jo najraje, ko ste bili v njihovih letih …

Več vas bo, bolj veselo bo

Da bo še bolj veselo, lahko rolerje, skiroje ali druga prevozna sredstva s koleščki nabavite celi družini, nato pa se vsako popoldne odpravite na skupinski obhod po soseski. Tako boste zagotovo vedeli, da so otroci varni, pa tudi vi se boste po napornem dnevu v službi dobro sprostili na svežem zraku.

Naj dvorišče zaživi v barvah mavrice …

Krede v najrazličnejših barvah niso le nepogrešljivi šolski pripomočki, temveč so lahko tudi kreativno orodje v rokah vaših otrok, ki bodo z njimi na dvorišču ustvarjali umetnine v barvah mavrice.

Se otroci danes še igrajo ristanc?

Saj se ga še spomnite, kajne? S kredo narisana polja s številkami, v katera mečemo kamenčke in jih nato med skakanjem pobiramo – odlična aktivnost tudi za današnje otroke, kaj pravite?

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box