Mokra zabava

7 sproščujočih aktivnosti, v katerih lahko uživate zunaj na dežju

Kdo pravi, da so za prijetno preživljanje časa na prostem potrebni sonce, visoke temperature in suha tla? Tudi v dežju se da prav lepo uživati in že komaj čakamo, da vam povemo kako! Še preden pa se teh zabavnih dežnih aktivnosti tudi dejansko lotite, poskrbite za pravo obutev in oblačila, da vam bo prijetno udobno in toplo. Pripravljeni? Dež, prihajamo!

Petje in ples v dežju

Če je bilo dovolj dobro za legendarnega ameriškega igralca Gena Kellyja v znamenitem muzikalu iz leta 1952 Pojmo v dežju, bo zagotovo tudi za nas, kajne? Prav gotovo! Petja in plesanja v dežju se bodo najbrž sicer lotili le tisti najpogumnejši, vendar bo malce mokrote zagotovo odtehtalo neverjeten občutek svobode, ki ga boste začutili ob tem. Včasih se je pač treba malce sprostiti in prepustiti najbolj preprostim (in nenavadnim) užitkom, ni res?

Čofotanje po lužah

Nadenite jim debele nogavice in čeznje nepremočljive škornje. Zavijte jih v topla oblačila in na vrh dodajte še nepremočljivo pelerino. Nato pa jih brez zadržka spustite na plano, da veselo začofotajo po lužah. O kom govorimo? O otrocih, seveda! Čofotanje po lužah je eno najljubših otroških opravil in tudi vi ga boste kot dober starš v mokrih jesenskih dneh tu in tam omogočili svojim najmlajšim, kajne?

Kdo ujame več dežnih kapljic?

Kdo ujame več dežnih kapljic? je nadvse preprosta in nadvse zabavna igra, ob kateri se bodo zabavali tako otroci kot tudi odrasli. Vsak »tekmovalec« potrebuje le preprosto vrečko iz neprepustnega materiala ali pa kar kuhinjsko posodo in veliko dežno tekmovanje se lahko začne! Ujet dež vsakega tekmovalca lahko na koncu pretočite v merilno posodo in razglasite zmagovalca – dežnega kralja ali kraljico jeseni 2016! Le kdo si upa reči, da je v deževnih dneh najboljše ždenje pred televizijo?

Akustična sprostitev

Pogumno se odpravite na dež (seveda primerno oblečeni), s seboj pa vzemite nekaj predmetov iz različnih materialov – različnih kovin, lesa, plastike, papirja, stekla in drugih. Položite jih na dež, nato pa preprosto poslušajte, kako čudovite zvoke lahko ustvarja narava. Če vas to ne bo sprostilo, vas tudi nič drugega ne bo …

Tekmovanje čolnov

Brez skrbi, ne bo vam treba vleči starega zaprašenega čolna iz kleti ali napihovati gumijastega orjaka (toliko dežja pa spet ne bomo doživeli), saj bodo za posebno jesensko tekmovanje čolnov povsem dovolj vejice, koščki lesa ali prazne plastenke. Z otroci lahko sestavite vsak svoj čoln, nato pa enkrat za vselej ugotovite, kdo je najboljši pomorščak v družini, medtem ko svoje čolničke spuščate po obcestnih kanalih, majhnih dežnih potočkih ali pa kar ročno narejenih tekmovališčih, ki ste jih zgradili iz blata.

Sprehod po razmočeni naravi

Saj poznate tisti svež, zapeljiv vonj, ki ozračje prepoji med in po dežju? Popolno za kratke sprostitvene sprehode, kaj pravite? Slišali smo tudi, da so gozdovi čudoviti med zmernimi jesenskimi plohami, pazite le, da vam na mokrih tleh med hojo ne zdrsne.

Umetnine iz blata

Pozor – če se niste pripravljeni vsaj malce umazati, te ideje nikar ne delite s svojimi otroci. Če pa vam malce mokrote in blata na oblačilih ne predstavlja večjih težav, se lahko ob prvi deževni priložnosti lotite oblikovanja različnih struktur iz blata. Seveda skupaj z otroci, ki bodo to vrsto umetnosti naravnost oboževali! Tisti model za peko z zgornje police vaše kuhinje bo končno prišel prav, kaj?

dez-banner

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box