Kaj vse lahko počnemo z jabolčnim sokom?

Seveda ga lahko kar spijemo, a zakaj bi bile stvari tako preproste?

Imate radi jabolčni sok? Seveda, saj je odličnega okusa, poleg tega pa prijetno poteši našo žejo, sploh v vročih poletnih dneh. A jabolčni sok je uporaben še za marsikaj drugega, z njim lahko tako v udobju svoje domače kuhinje pripravite prave kulinarične mojstrovine. Ste pripravljeni?

Pripravite sladek sirup

Sladek jabolčni sirup, ki ga lahko uporabite kot preliv za palačinke in sladolede, je izjemno enostaven za pripravo. Sok preprosto prelijte v velik lonec, ga postavite na štedilnik in kuhajte na majhnem ognju. Kuhajte ga, dokler se ne zgosti in postane sirup, nato pa ga prelijte v stekleničke in pustite, da se ohladi. Sirup je primeren tudi za redčenje z vodo – izjemno priročno, če se odpravljate denimo na potovanje ali izlet, pa s seboj ne želite nositi velikih količin jabolčnega soka.

Izdelajte sladoledne lučke

Vroči poletni dnevi so pred vrati, zato vam bo zagotovo prijala ledena osvežitev v obliki slastne sladoledne lučke. In če bo ta imela okus po sladkih jabolkih, bo vse skupaj še precej boljše, kajne? Priprava je izjemno enostavna: v modele za sladoledne lučke preprosto nalijte jabolčni sok, nato pa modele postavite v zamrzovalnik, da lučke dobro zmrznejo. Hitro, slastno in izjemno preprosto!

Izboljšajte okus in teksturo peciva

Če pripravljate pecivo ali biskvit, se vam hitro lahko zgodi, da je končni rezultat nekoliko presuh – a to lahko zlahka rešite s pomočjo jabolčnega soka. Pecivo oziroma biskvit pokapajte oziroma prelijte z jabolčnim sokom ter tako poskrbite za okusno, vlažno teksturo in slasten pridih jabolk.

Pripravite jabolčne palačinke

Palačinke so že same po sebi nadvse slastna reč, če pa jim dodamo še nežen okus po jabolkih, pa postanejo resnično božanske. V maso za pripravo palačink preprosto prilijte nekaj jabolčnega soka, dobro premešajte in uživajte v palačinkah, ki bodo še boljše kot običajno.

Specite jabolčni kruh

Sladkast kruh z okusom po jabolkih? Zakaj pa ne? V testo namesto vode dodajte jabolčni sok in dobili boste slasten sladek kruh, ki vas bo zagotovo očaral s svojim okusom.

Naredite jabolčne ledene kocke

Če si kozarec vode v poletnih dneh radi ohladite s kocko ledu, lahko poskrbite, da bo ta naslednjič dodala še slasten okus. Jabolčni sok zlijte v model za pripravo ledenih kock, nato pa model postavite v zamrzovalnik. Ko si naslednjič nalijete kozarec vode, vanj vrzite kocko z jabolčnim sokom, ki bo prijetno pohladila vašo pijačo in dodala prijeten, blag okus jabolk.

Marinirajte svinjino

Sladek okus jabolk se odlično ujame s svinjino, zato to meso pogosto mariniramo v jabolčnem soku. Tudi vi lahko doma pripravite marinado z jabolčnim sokom, če pa želite res poseben okus, pa lahko svinjino kar skuhate v jabolčnem soku. Vaše brbončice bodo zagotovo navdušene nad to eksplozijo okusov.

Začinite solato

Jabolčni sok je pogosta sestavina solatnih prelivov, saj se odlično prilega hrustljavi solati. Dodajte ga v svoj najljubši preliv za solato in tako poskrbite za še boljši okus, v katerega se bo zaljubila vsa družina.

Izboljšajte ovsene kosmiče

Si za zajtrk pogosto privoščite ovsene kosmiče, vendar se vam zdi njihov okus malce preveč pust? Seveda jim lahko dodate koščke narezanega sadja, vendar pa to vzame kar nekaj časa, vam pa se zjutraj pogosto mudi … Kosmičem preprosto dodajte malo jabolčnega soka in uživate v še boljšem okusu.

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box