Hitra kosila za dni, ko se mudi

Se tudi vam občasno zgodi, da za pripravo kosila preprosto zmanjka časa?

Brez skrbi, to se dogaja prav vsem! Dandanašnji življenjski tempo je res neverjetno hiter, zato se pogosto zgodi, da preprosto zmanjka časa za tovrstne opravke. Če v enačbo dodamo še malce bolj naporen teden v službi, kakšnega majhnega otroka, ki zahteva vašo pozornost, in morda malo slabše počutje zaradi kakšne neprespane noči, lahko stvari hitro postanejo zelo naporne. Če vam v tem kaosu zmanjka časa za pripravo celega kosila, nič zato – le poskrbite, da boste imeli v zamrzovalniku vedno kakšno zalogo, ki vam bo v takšnih situacijah res rešila življenje.

Obstajajo dnevi, ko za kosilo preprosto ni časa

Saj jih poznate. Zjutraj se zbudite, boli vas glava, ker ste ponoči slabo spali. Zdi se vam, da se vas nekaj loteva. A nimate časa za premišljevanje, hitro pripravite zajtrk, otroke odpeljete v vrtec in šolo, sami pa se odpravite v službo, kjer vas čaka naporen dan, saj dela nikoli ne zmanjka. Popoldne se norišnica nadaljuje – pregled pri zobozdravniku, glasbena šola, trening nogometa in obisk pri tašči. Z boljšo polovico vama nekako uspe uskladiti vse opravke – kaj pa kosilo?

Bomo naročili pico? Pojedli sendvič? Gremo jest v restavracijo?

Seveda, vse našteto so čisto sprejemljive možnosti, a dostava pice lahko traja kar nekaj časa, sendvič je sicer okusen, a ni topel obrok, kosilo v restavraciji pa vzame veliko časa (pa še prav poceni ni). Bolje bo, če se na take dneve pripravite že vnaprej in si v zamrzovalniku pripravite zalogo jedi, ki jih lahko potegnete na plano, ko jih potrebujete. Jedi lahko pripravite in zamrznete sami – ali pa si življenje olajšate in jih preprosto kupite.

Zamrznemo lahko skoraj vse!

Časi, ko je bila ponudba zamrznjene hrane strašansko omejena in ne preveč okusna, so že davno mimo, dandanes pa lahko v zamrzovalni skrinji shranimo skoraj vse jedi, ki si jih zaželimo. Zelo uporabno je denimo kakšno testo za pico, ki ga zvečer preprosto vzamemo iz zamrzovalnika, ga pustimo, da se odtali, in ko pridemo iz službe, ga le še obložimo in postavimo v pečico. Če si želite življenje še bolj poenostaviti, lahko kupite tudi že obloženo pico, ki jo preprosto vzamete iz ovoja in postavite v pečico – in to je vse!

Odlična izbira so tudi različni cmoki, njoki in podobne jedi. Potrebujejo le nekaj minut v vreli vodi, pa je okusen in pri otrocih nadvse priljubljen obrok pripravljen. Seveda pa lahko pripravite tudi kombinacijo: spečete zamrznjene piščančje zrezke ali medaljone, family lunchzraven pa za prilogo pripravite še pire in solato. Tako lahko preprosto in hitro pripravite celo kosilo za svojo družino.

Pa je zamrznjena hrana zdrava?

Seveda je, zakaj ne bi bila? Zagotovo se ne more povsem kosati s svežo, doma pripravljeno hrano, vendar pa je vseeno odlična izbira za trenutke, ko vam preprosto zmanjka časa, da bi ure in ure stali v kuhinji in pripravljali kosilo.

Že zdrava pamet nam pove, da je za zdrav življenjski slog pomembna tudi zdrava, uravnotežena prehrana, doma pripravljeni obroki pa so vsekakor neobhoden del tega. A če boste včasih, ko vam zmanjka časa ali pa ko bi sončen dan preprosto raje preživeli zunaj, v družbi svojih najdražjih, kot pa v kuhinji, za kosilo pripravili kaj zamrznjenega, ne bo prav nič narobe. Saj veste, zmernost je vedno najboljša pot!

Vabimo vas, da si pogledate kakovostne izdelke iz Lidlove  ponudbe

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box