9 slastnih reči, ki jih lahko naredite z marmelado

Seveda pa jo lahko tudi preprosto namažete na kruh …

Kaj običajno počnete z marmelado? Brez skrbi, nismo mislili na to, da včasih vanjo pomočite kar prste ali pa da jo pogosto jeste kar na žlico – to namreč počnemo tudi sami. Seveda lahko marmelado preprosto namažete na kruh in si jo privoščite tako, kot je bilo to prvotno zamišljeno – če pa vas zgrabi želja po nečem novem, malce bolj eksotičnem, pa imamo za vas 9 slastnih idej za uporabo marmelade. Ste pripravljeni?

Trik #1: Dodajte jo zelenjavi

Zelenjava in marmelada? Ne zveni preveč okusno, kajne? Vendar pa je kombinacija pravzaprav odlična! Ko bo zelenjava kuhana ali pečena, jo malce povaljajte v marmeladi, nato pa začinite po svojem okusu. Sladko-slana kombinacija bo zagotovo navdušila vaše brbončice, vaši gostje pa bodo prijetno presenečeni nad novimi, drznimi okusi. Tako enostavno in tako dobro!

Trik #2: Klobase in marmelada

Kaj? To pa res ne more biti dobro?!? Seveda je lahko – le pomislite, tudi svinjska rebra pogosto mariniramo v medu, ki je prav tako sladek, kajne? Okus mesa se odlično ujame s sladkostjo marmelade, zato je ta kombinacija prava izbira za vse, ki želijo preizkusiti nekaj novega. Klobase specite, nato pa jih premažite z marmelado in zapecite do konca. Slastno!

Trik #3: Slastna marinada za piščanca

Seveda, marmelada se odlično razume tudi s piščancem! Nežno piščančje meso in sladka marmelada poskrbita za odlično ujemanje, ki vam bo zagotovo všeč. Ne verjamete? Poskusite sami! Pripravite marinado z marmelado, vanjo za nekaj časa namočite kose piščanca, nato pa jih specite in uživajte v harmoniji okusov.

Trik #4: Domač sadni jogurt

Bi se vam tako zelo prilegel sadni jogurt, pa imate doma le navadnega? Namesto skoka v trgovino skočite raje v shrambo in tam zgrabite kozarec z marmelado, nato pa žlico marmelade vmešajte v lonček jogurta – in odprla se vam bodo slastna sadna nebesa.

Trik #5: Sladki koktajli

Poletni dnevi so kot ustvarjeni za koktajle, in ker se ti dnevi bližajo s svetlobno hitrostjo, je čas, da si izmislimo kak nov recept za koktajl tega poletja. Potrebovali boste svojo najljubšo marmelado in svojo najljubšo alkoholno pijačo – nato pa vse skupaj le zmešajte, dodajte še kak dodatek po svoji želji in že ste pripravili povsem nov koktajl. Seveda, lahko ga poimenujete kar po sebi!

Trik #6: Nove dimenzije sladoleda

Imate doma le dolgočasen sladoled z okusom vanilije, vam pa bi se tako prileglo nekaj bolj živahnega? Malce raztopite sladoled, nato pa mu primešajte nekaj žlic marmelade po svojem okusu – in že ste dobili slasten sadni sladoled. Če želite, ga lahko stopite do konca in zmešate v mlečni napitek.

Trik #7: Pika na i za solatni preliv

O ja, marmelada se odlično poda tudi k solati. Žličko sladke marmelade primešajte prelivu za solato, nato pa z njim izdatno prelijte svojo najljubšo solatno kombinacijo. Presenetljivi in drzni okusi so kot ustvarjeni za vesele sončne dni, ki nas čakajo.

Trik #8: Zapečen sir

Sir in marmelada sta strašno nenavadna kombinacija, ki pa je obenem tudi strašno okusna. Da bo vse skupaj malce bolj zapleteno, lahko pripravite zapečen sir: vzemite cel kolut sira brie, ga premažite z marmelado, ovijte v listnato testo in specite v pečici. Ko bo testo dobro pečeno, vse skupaj prerežite ter s hrustljavim testom pomažite sir in marmelado. Odlična ideja za predjed, ob kateri bodo vaši gosti ostali brez besed!

Trik #9: Domače lučke

Odličen recept za vroče poletne dni: zmešajte marmelado in vodo, nato pa mešanico prelijte v modele za sladoledne lučke in postavite v zamrzovalnik. Čez nekaj ur vas bodo pričakale slastne domače lučke, v katerih bo uživala vsa družina.

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box