5 vrst krem, ki jih nujno potrebuje vaš otrok

Ne, vaša krema proti gubam žal ne bo dovolj …

Ne, vaša krema proti gubam žal ne bo dovolj …

Se vam včasih zdi, da vaš otrok potrebuje še več negovalne kozmetike kot vi? Povsem mogoče, otroška koža je namreč precej občutljiva, zato je pomembno, da zanjo skrbimo pravilno. Skrbna nega je prvi pogoj za zdravo kožo, zato pa boste potrebovali nekaj osnovnih pripomočkov. Da bo vse skupaj lažje, vam bomo v nadaljevanju predstavili 5 vrst krem, ki jih nujno potrebuje vaš otrok.

Krema za obraz

Da, tudi otroci potrebujejo kremo za obraz – gub sicer še nimajo, vendar pa se tudi njihova koža lahko izsuši in zato potrebuje dodatno vlago, ki jim jo lahko podari prav dobra krema. Popazite, da boste izbrali kremo, primerno za občutljivo otroško kožo, še posebej vestno pa jo nanašajte pozimi, ko lahko hladen in suh zrak naredi veliko škode.

Krema/losjon za telo

Za nego otroške kože po telesu pogosto uporabljamo kar otroško olje, prav nič narobe pa ne bo, če občasno uporabite tudi kremo ali losjon za telo. Tudi tu veljajo enaka pravila: krema naj bo primerna za občutljivo otroško kožo in čim bolj naravna, da bo poskrbela za nežno nego in vlaženje.

Krema za plenični predel

Krema za plenični predel je obvezna oprema vsakega otroka, ki še uporablja plenice. Krema naj bo primerno mastna, da nudi dobro zaščito temu občutljivemu predelu, ki je nenehno izpostavljen vlagi. Uporabljate jo lahko skozi ves dan, še posebej pazljivo pa jo nanesite zvečer, saj bo morala otroško ritko ščititi celo noč.

Krema za vneto ritko

Če pride do vnetja pleničnega predela, običajna krema pogosto ni dovolj, zato si boste morali omisliti posebno kremo za nego vnetih predelov. To lahko kupite v lekarni ali specializirani prodajalni, običajno pa ni priporočljivo, da jo uporabljate predolgo. Pred nanosom poskrbite, da bo področje povsem čisto in suho, saj bo krema tako bolje opravila svoje delo.

Krema za sončenje

Dojenčkov in majhnih otrok sicer ne smemo neposredno izpostavljati soncu, vendar pa jih boste pred sončnimi žarki težko povsem skrili – ne nazadnje boste kdaj pa kdaj morali z njimi tudi zapustiti dom, kajne? Takrat poskrbite, da bodo predeli kože, ki jih ne bodo skrila oblačila, dobro zaščiteni s kremo za sončenje, vsekakor pa izberite kremo, ki je namenjena prav otrokom in ima visok zaščitni faktor. Le tako bo nežna otroška koža res varna pred škodljivimi sončnimi žarki, ki lahko povzročijo veliko škode.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box