5 odličnih nasvetov za še učinkovitejšo rabo vlažilne kreme

Razvajajte svojo kožo z našimi super triki …

Zagotovo redno uporabljate vlažilno kremo za obraz – pa jo znate tudi pravilno uporabljati? No, to je pa res preprosta reč, kajne? Samo namažete jo na obraz, pa je opravljeno! To seveda drži, vendar pa boste s pomočjo naših nasvetov svojo vlažilno kremo lahko še bolj in še bolje izkoristili, vaša koža pa bo tako kar zasijala od zdravja in zadovoljstva.

Nasvet #1: Vlažilne kreme nikdar ne nanašajte na suho kožo

Tako namreč ne bo imela pravega učinka. Najbolje bo, da vlažilno kremo nanesete takoj po čiščenju obraza, takrat, ko je koža še vlažna. Tako bo vlažilna krema delovala najbolje, saj bo na vaši koži zadržala prav vso vlago, ki ste jo tam pustili po umivanju. Preprosto in obenem tako učinkovito, kajne?

Nasvet #2: Tudi mastna koža potrebuje vlažilno nego

Ali svoje kože nikoli ne mažete z vlažilno kremo, ker menite, da mastna koža ne potrebuje dodatne vlage? Potem delate veliko napako – tudi mastna koža namreč še kako potrebuje vlago. Maščoba in vlaga namreč nista ista reč, zato bi morali tudi bolj mastno kožo redno mazati z vlažilno kremo. To ji bo namreč le koristilo: če boste mastno kožo po intenzivnem čiščenju pustili nenavlaženo, bo začela izločati le še več maščobe, da nadomesti primanjkljaj. Mastna koža torej nikakor ni ovira za vlažilno nego, je pa res, da je za ta tip kože bolje izbrati vlažilno kremo, ki ne vsebuje olj.

Nasvet #3: Ne enačite cene s kakovostjo

Ko kupujete vlažilno kremo, lahko hitro padete v past in podležete misli, da je draga krema zagotovo tudi kakovostna. To pa nikakor ne drži – pogosto so cenejše kreme vsaj tako dobre, če ne še boljše, kot pa tiste, ki stanejo celo bogastvo. Edino merilo pri izbiranju vlažilne kreme naj bo torej le, kako odgovarja vaši koži, nikakor pa ne njena cena.

Nasvet #4: Vlažilno kremo nanesite nežno, brez grobih gibov

Če vlažilno kremo grobo razmažete po obrazu, je to lahko zelo škodljivo za vašo kožo – na ta način lahko namreč poškodujete njeno občutljivo strukturo in posledično povzročite nastanek gub in gubic. Bolje bo, če kremo z nežnimi krožnimi gibi vmasirate v kožo obraza in ji tako privoščite še malce sprostitve. Seveda pa poskrbite, da vse to počnete s povsem čistimi rokami.

Nasvet #5: Ne pozabite na vrat in dekolte

Na kremi resda piše, da je namenjena obrazu, vendar pa je kremo za obraz treba nanesti tudi na vrat in dekolte. Gre namreč za občutljivi območji, na katerih se hitro pojavijo gube, ki brez milosti izdajajo našo pravo starost. Ko z lahko vlažilno kremo namažete obraz, malce nežne nege torej namenite tudi vratu in dekolteju – hvaležna vam bosta!

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box