10 odličnih idej za uporabo otroškega negovalnega olja

Ali veste, da vam otroško olje lahko pride prav za marsikaj? Če imate doma otroke, imate ...

Ali veste, da vam otroško olje lahko pride prav za marsikaj?

Če imate doma otroke, imate zagotovo tudi dobršno zalogo negovalnega olja zanje. Z njim jih namažete po kopeli in tako poskrbite, da se njihova koža ne izsuši preveč – pa veste, da je to le eden od načinov za uporabo? Za vas smo poiskali še nekaj nadvse uporabnih in rahlo presenetljivih idej za koristno uporabo otroškega negovalnega olja.

#1: Odstranjevanje obližev

Otroci se pogosto kam udarijo, njihova poškodba pa včasih zahteva tudi kak obliž. Pritrjevanje obliža seveda ni noben problem, odstranjevanje pa je povsem druga stvar. Če pa boste obliž dobro namazali z otroškim oljem, bo odstranjevanje precej manj neprijetno in manj boleče. Odlična ideja za otroke in seveda tudi za odrasle, ki niso preveč naklonjeni odstranjevanju obližev.

#2: Odstranjevanje žvečilnih gumijev iz las in drugih površin

Je vaš otrok že kdaj prijokal domov z veliko kepo žvečilnega gumija v laseh? Verjetno ste zgrabili škarje in vse skupaj odrezali, kajne? No, odslej lahko težavo rešite drugače – z otroškim oljem. Nanesite ga na žvečilni gumi in lase, ki ga obdajajo, pa boste zlahka odstranili neprijetno lepljivo kepo.

#3: Kopanje

Če vaši otroci niso najbolj navdušeni nad mazanjem z oljem, poskusite naslednji trik: nekaj kapljic otroškega olja nalijte kar v njihovo vodo za kopanje, dobro premešajte, nato pa otroka okopajte. Njihova koža bo tako enako mehka in navlažena, kot če bi jih z oljem namazali.

#4: Mokri robčki za otroke

Z otroškim oljem lahko pripravite tudi svoje lastne mokre robčke za čiščenje ritke. Zmešajte vodo, otroško olje in otroški šampon, nato pa v mešanico potopite čvrst toaletni papir. Pustite, da se namaka 10 minut, nato pa svoje robčke shranite v plastični vrečki ali drugi embalaži, da se ne izsušijo.

#5: Nega otroške ritke

Otroško olje je odlična rešitev tudi za vnete otroške ritke. Plenični predel dodobra osušite, nato pa ga namažite z negovalnim oljem in zavijte v čisto plenico.

#6: Odstranjevanje temenc

Temenca so trdovratna nadloga, ki pogosto pesti otroške glave, vendar pa jih zlahka odstranimo s pomočjo otroškega negovalnega olja. Olje preprosto nanesite na lasišče, dobro pomasirajte, otroku na glavo nataknite kapo in pustite delovati čez noč (ali vsaj nekaj ur). Lasišče nato temeljito umijte – in problem bo rešen.

#7: Zaščita pred mrazom

Otroško negovalno olje odlično zaščiti kožo pred mrazom, zato ga pred zimskim sprehodom nanesite na občutljivo otroško kožo in tako poskrbite, da je hladno vreme ne bo poškodovalo.

#8: Masaža

Kdo pravi, da je masaža samo za odrasle? Dojenčki in majhni otroci so nad masažo običajno navdušeni, poleg tega pa jih ta tudi učinkovito pomiri in spravi v boljšo voljo. Če imate torej opravka z nejevoljnim, bolnim ali kako drugače ne najbolje razpoloženim otrokom, ga namažite z negovalnim oljem in malce zmasirajte, pa bo takoj bolje.

#9: Odstranjevanje začasnih tetovaž

So tudi vaši otroci navdušeni nad začasnimi tetovažami v obliki nalepk? Te so na začetku videti super, nato pa zbledijo in razpadejo, zato so videti kot umazanija na otroški koži. Z vato in otroškim oljem jih boste zlahka odstranili.

#10: Piki insektov

Otroško olje lahko pomaga tudi pri tej nevšečnosti. Če boste pike komarjev in drugih insektov na občutljivi otroški koži namazali z otroškim negovalnim oljem, lahko to pomaga ublažiti oteklino in srbenje.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box