Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni. Mama in nona (babica) sta vplivali na njegovo kuhinjo, za katero pravi, da izvira iz tradicije, obenem pa je razvil svoj posebni slog kuhanja.

Zanj bi zlahka lahko trdili, da je Slovenijo postavil na kulinarični zemljevid sveta. Je predsednik slovenske podružnice JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), njegove kuharske veščine pa so znane daleč preko slovenskih meja. Med drugim je tudi eden od pobudnikov slovenskega “slow food” gibanja. Veliko časa nameni eksperimentiranju, saj želi pred gosta postaviti dovršeno jed.Njegov temeljni cilj je poudariti osnovni okus sestavin.

 

Avtorjeve vsebine

05.11.2019 v Kuhalnici
0
05.11.2019 v Kuhalnici
0
05.11.2019 v Kuhalnici
0
05.11.2019 v Kuhalnici
0
Info box