Dean Dubokovič in Jože Splichal

Jože Splichal je novinar, vrsto let je bil urednik Okusov, kulinarično-vinske priloge Slovenskih novic. Dean Dubokovič je fotograf, ki je vznemirjal že pred četrt stoletja z znamenito fotografijo Vsaka ima svoj faktor. Že pred leti sta združila pero in fotoaparat za številna kulinarična potovanja po vsej Evropi. Njuni skupni sadovi so zbrani v treh kulinaričnih […]

Jože Splichal je novinar, vrsto let je bil urednik Okusov, kulinarično-vinske priloge Slovenskih novic. Dean Dubokovič je fotograf, ki je vznemirjal že pred četrt stoletja z znamenito fotografijo Vsaka ima svoj faktor. Že pred leti sta združila pero in fotoaparat za številna kulinarična potovanja po vsej Evropi. Njuni skupni sadovi so zbrani v treh kulinaričnih vodnikih: dveh izdajah Najboljše slovenske gostilne ter Okusi Istre.

Navadno sta se prepuščala izborom chefov ter svetovanju hišnih sommelierjev.

V novih kulinaričnih potepanjih pa bosta kuharjem postavljala izziv: iz Lidlove bogate zakladnice bosta v kuhinjo prinesla skrivnostno sestavino, ki jo bo moral kuhar vključiti v jed, ki jo bo postregel.

Avtorjeve vsebine

Info box